Dag 2 (30 mei-2004)
Zo, helemaal kapot van twee lange dagen.
Gisteren muzikaal hoogtepunt waren zeker Mike Grant en Amp Fiddler.
Wacht even, laten we bij het begin beginnen:
Heerlijk weer, festival kwam laat op gang, dus soundcheck van Amp Fiddler gehoord en daarna met Duplex en T!m en vriendin Romy naar Submerge geweest en vette platen gehaald. Ze hebben van het pand een technomuseum gemaakt. De neef van Mad Mike verwelkomde ons en gaf ons een rondleiding. Erg cool.
Wat gegeten in Greek Town, vlakbij het festivalterrein.
Daarna terug op het festival was het te gek. Super weer en sfeer, erg druk, leuk om die gekke danspasjes van Amerikanen te zien, soort linedancen op house.
Mike Grant was supergoed, heerlijk staan dansen en daarna Amp Fiddler live gehoord. Ook fantastisch.
De Underground Stage die door de nederlanders gehost wordt was continu vol en heeft zeker de mooiste decoratie en visuals van alle podia.
Niet meer uitgeweest, te moe door jetlag.

Vandaag zelf gedraaid, uiteindelijk ging er veel mis, ik begon later door technische problemen en van Duplex was er apparatuur beschadigd door het gesmijt op het vliegveld.Ze hebben uiteidelijk met Ableton live en een cd met nieuwe tracks gespeeld en het klonk nog goed ook. Helaas weinig publiek door het vroege tijdstip. Daarna bij het hoofdpodium helemaal uit mijn dak gegaan bij een voor mij onbekende dj: Michael Geiger. Heerlijke house met af een toe een oude discoplaat, dan weer Mr. Fingers en ook nog scratchen… supercool.
Daarna terug naar de Underground Stage voor Joris Voorn live. Nog nooit live gehoord, maar het was erg goed! Ondertussen veel drukker gelukkig.
Dj Rockid scratchte het aanvankelijk gereserveerde publiek helemaal los, helaas moest hij maar een half uurtje.Snel door naar Ron Trent, terwijl het onwijs begon te regenen.Gelukkig stonden hij en wij in een tent, want de Mainstage werd later gesloten. Ron T. was ook echt heel erg goed. Hij draaide nog Altered State, wij helemaal uit ons dak, maar die Amerikanen reageerden een beetje lauwtjes.
Pitstop door de regen, drinken gehaald, tussendoor nog een persconferentie met alle Nederlanders. Dat was surrealistisch zeg, allemaal aan een tafel en alleen maar camera's en fototoestellen voor je neus. Vreemde gewaarwording.
Nog een stukje Barbara Preisinger gehoord, wat goed klonk, alleen door de regen was het superdruk in de Underground geworden en was het niet meer zo relaxed om daar te staan.
Daarna terug naar hotel, gegeten en geafterd.


Dag 3: 31 mei 2004
De afters:John Beltran draaide in een zeer mooie club, soort lounge onder in een groot gebouw. Helaas draaide hij gospelhouse, waar we niet zo'n zin in hadden, dus door naar de officiele Movement after, maar daar geweigerd omdat we geen ID bij ons hadden.
Gelukkig hadden we nog een flyertje van een loft party, dus daar heen, en geen spijt van gehad. Het was op de vijfde verdieping van een leegstaand pand, en was niet zo druk, maar wel erg gezellig, met Kevin Reynolds van Transmat, John Arnold en nog wat namen die ik zelf niet kende. Erg mooi uitzicht, zeer relaxte mensen en helaas niet erg lang volgehouden, want zo'n festivaldag (2 ondertussen) gaat niet in je koude kleren zitten…

Dag 3: Stromende regen dus besloten naar Record Time te gaan. Met de taxi, ongeveer 20 min, helemaal in de buitenwijken van Detroit, dus toch nog enigzins iets van de omgeving gezien. Daar nog wat platen gescoord. (in Amerika zijn ze maar 6 a 7 dollar)
Terug naar het festival om Biological te supporten, die een erg goede liveset neerzette. Grappig omdat er zwaar gebreak-danced werd, en dat op techhouse.
Het weer was opgeklaard, dus lekker in het zonnetje gechilled, nog wat laatste foto's van het terrein gemaakt, t-shirts gekocht, rondgelopen, net te laat voor Red Nose District helaas. Kenny Larkin die erna moest stond suf te beuken, was echt niet boeiend. Dus achter de schermen beetje gehangen tot Dimitri moest. Iedereen van de Nederlandse groep was er, erg opvallend. Bijna iedereen is wel met zijn Roxy tijd opgegroeid, en iedereen was benieuwd hoe hij tegenwoordig draait. Binnen drie platen had hij de crowd mee, cool om te zien. Daarna zijn we gaan eten en voorbereiden op nog een avond uit.
U.R. had namelijk een feest in een loods. Supercool, er mocht niet gerookt worden, dat deed iedereen op een binnenplaats, en het enige drinken wat er was, bestond uit flesjes water. En weer was nederland sterk vertegenwoordigd.
U.R. trad live op, en we werden letterlijk weggeblazen, wat een vette set!!!!
Het was echt supergoed, kippevel en tranen in je ogen, en ik was niet de enige. De zaal ging helemaal los bij de eerste tonen van Liveline en daarna Ur 3 (ben acuut de titel kwijt). Ook nog een Arabische versie van Night of the Jaguar met stoere visuals van bedoeinen te paard. De visuals waren sowieso erg indrukwekkend.
Het optreden duurde een uur, fotograferen en filmen was verboden, en als je gesnapt werd, werd je de zaal uit gedragen..
Dit was een waardige afsluiter van drie te gekke dagen, de dag erna was het alweer inpakken en wegwezen.

Benny Rodriques met lectuurBenny met Chris van DuplexVeel bagage voor DuplexGroepsfoto: Estroe, vriendin van T!M, T!M, John en ChrisSubmerge BuildingDuplex live @ Underground stageT!M, Stefan Robber (Acid Junkie) en EstroeAardvarck en Angelo Faassen (Biological)Movement stage: Michael Giger (comment van Estroe FANTASTIC)Christiaan (all out K), Dimitri en AardvarckIemand van de org., Estroe, Benny en DimitriHigh Tech SoulstageGM gebouw (bijna op het festival terein!)GM gebouwZethh voor MTV news, Leroy en de heren van DuplexBillboard bij de ingang van het festivalMovement Stage 1e dag, soundcheck M FiddlerPlatenzaak van SubmergeEstroe zelf aan het werk @ Underground stageDuplex LivePubliek @ Undergroundstage, mooie locatie: onder een viaductJoris Voorn LiveEstroe, Romy en T!MDerrick MayBiological en Photonic VisualsIn de cabrio, jullie herkennen Benny vast wel achterin!Het GB building nu geschoten vanuit het HotelEstroe schrijft haar verslag voor Groovetrackers.comIn het Submerge museumFiddler LiveFiddler LiveApparatuur van Duplex per golfcarEstroe!Joris Voorn LiveJoris en Benny, elke dag om 5 uur champagneDJ Rock t: ScratchkampioenMusic Institute tentDimitri