Vrijdag 5 maart. Ons vliegtuig naar Miami is 4 uur vertraagd. Ik heb nog niet geslapen vanaf gisteren en val in slaap op Schiphol. Shiva (deejay/producer red.) maakt me wakker zodat ik me niet verslaap voor de vlucht. Over 8 uur staan we in subtropisch Florida, klaar voor de jaarlijks terugkerende Winter Music Conference, ’s werelds grootste dansmuziek beurs. Meer dan 150 feestjes en recepties in slechts 7 dagen!
Eenmaal in Miami bezoek ik club Crobar. Circo Loco (de organisatie van oa. de beroemde after parties in DC 10 op Ibiza) geeft daar acte-de- presence met deejays Tania Vulcano en Andrew.

Zaterdag 6 maart. Ik moet redelijk vroeg draaien op Ultra; het festival tijdens de WMC. Er treden ruim 80 artiesten op van over de hele wereld waaronder behoorlijk wat Nederlanders zoals oa. Junkie XL en hoe kan het ook anders Tiesto… Welcome from the dance capital of the world: Amsterdam, Junky XL!!! Schreeuwt de MC uit als hij de mainstage betreed. (Ze moesten eens weten, alleen in Miami al hebben ze meer clubs dan in Amsterdam, Rotterdam en Den haag bij elkaar) Het geeft vooral aan hoe sterk de Nederlanders internationaal staan aangeschreven als producers en deejays. Na een vermoeiende dag in de brandende hitte ga ik heeeel even liggen op bed om vervolgens rond een uur of 5 met contactlenzen nog in weer wakker te worden. Ik doe ze uit en slaap verder.

Zondag 7 maart. Ik word om 8uur30 wakker. Klaar voor het eerste feestje (in totaal bezoek ik er “slechts” 8 vandaag). Ik bezoek “Breakfast” in BED (= populair restaurant & club met bedden), waar de Californische Didjee Kelli optreed. Het is ondertussen 11 uur ’s ochtends en wij zijn duidelijk de enige bezoekers die wel geslapen hebben. Desalnietemin gaan de handen de lucht in bij vrijwel elke plaat die Didjee Kelli opzet. Hierna bezoeken we diverse hotelfeestjes, waaronder het National Hotel waar de Nederlandse stichting Conamus een zogenaamde Holland Lounge heeft georganiseerd, ter promotie van de Nederlandse artiesten, agenten en promotors. Hier ontmoeten we oa. zangeres LexEmpress. ’s Avonds bezoeken we een feest in een penthouse, daarna gaan we door naar het hotel om op te frissen. Eventjes langs club Space waar Sander Kleinenberg het terras host en Tiesto de binnenzaal. Uiteindelijk eindig ik bij Ovum het jaarlijkse feest van Josh Wink. Djulz heeft de zaal behoorlijk op dreef met zijn groovy house mix, waarna Josh het overneemt en het feest afmaakt met onder andere zijn acid (re)mixen.

Maandag 8 maart. Het is tien uur ’s ochtends als Shiva, onze vriend Jose en ik de afterparty verlaten en weer met de taxi onderweg zijn naar Downtown Miami. Het is vier uur ’s middags als Shiva en ik inchecken in het Teasers hotel op Ocean Drive, Miami beach. We blijken in een ruim appartement met uitzicht op palmbomen en zee te verblijven. Vanavond zullen we hier optreden.

Dinsdag 9 maart. Overdag probeer ik tussen de feestjes door nog wat afspraken na te komen. Op elke straathoek lopen producers en deejays. Daar heb je Gene Farris. Ik struikel bijna over Derrick May en Stacey Pullen, waarvan de laatste overigens zo moet draaien ter promotie van zijn nieuwe mix album. The idiots (16B en Desyn Massiello) geven een feestje op Washington Avenue. Hierna bezoeken we een afterparty in een interessante club genaamd Cafetaria. Op weg naar Teasers besluiten we toch nog even te kijken hoe het met the Idiots is afgelopen.

Woensdag 10 maart. Het is een uur ’s middags als Shiva en ik de afterparty van 16B verlaten. Ik moet toch nog even proberen te slapen want ik moet vanavond nog draaien. 4 uur ’s nachts: Samen met Al (djembe) en Cor (saxofoon) houden we Neerlands eer hoog in BED.

Donderdag 11 maart. De eigenaars van BED hebben me uitgenodigd voor een afscheidsdiner. Naast me zit Carl Cox met Johan en Anja Groenewegen te eten. Het eten is wederom verrukkelijk.

Vrijdag 12 maart. Tijd om te gaan. Weer veel gezien en gehoord dit jaar!!

100% ISIS op Ultra100% ISIS op Ultra100% ISIS op UltraHet publiek gaat uit zijn dak bij de mainstageHet publiek gaat uit zijn dak bij de mainstageJunkie XL op UltraJunkie XL op UltraBij Junkie XL op UltraBoy George op Ultradeejay/producer Shiva draait in Holland LoungeFlyer van De Holland LoungeOvum feest met Josh WinkProducer/deejay Gene FarrisProducer/deejay Gene FarrisStacey Pullen promoot zijn nieuwe cdZangeres Lex EmpressDidjee Kelli in BEDuitzicht vanuit Teasers hotel