Het concept van Studio 80 is gebouwd op 4 pijlers

1 Muziek
Studio 80 zet zich in voor de bevordering van eigentijdse nieuwe elektronische dansmuziek.
Daarbij worden alle stromingen binnen de dansmuziek gevolgd. De functie van de studio is die van voedingsbodem voor alle nieuwe aan dansmuziek gerelateerde; livebands, dj’s, muziekproducers en feestorganisators.

2 Internet
De radiostudio en internet vormen samen het hart en zenuwstelsel van Studio 80.
Het begint met een website, waarop alle content die in de studio geproduceerd wordt, aangeboden wordt als livestream maar ook als opvraagbare geschiedenis, zowel in tekst, geluid en beeld.
Naast de livemuziekprodukties in de studio gaan we ons ook richten op webcasting door middel van webradioshows.Het uiteindelijke doel is een digitaal tv kanaal.
De website maakt Studio 80 ook groter dan zijn lokatie, via nieuwsbrieven en interactie met de gebruiker gaan we bouwen aan een nieuwe community.

3 Opleiding
Binnen het concept is veel plek voor jong talent, we gaan naast het werven van stagieres ons ook gericht bezig houden met het in de praktijk opleiden van jonge mensen.
De terreinen waar we ons op gaan begeven zijn: licht en geluidstechniek, dj techniek, muziekkennis, internettechniek, journalistiek, audiovisueel en vrijetijdskunde. Voor deze opleidingen gaan we aansluiting zoeken bij bestaande academies en hogescholen. Naast puur praktijkgerichte lessen worden er masterclasses, workshops en symposia georganiseerd.

4 Lokatie
De lokatie aan het Rembrandplein 17 in Amsterdam is de tastbare uiting van het concept. Hier regeert reallife. Behalve dat daar vandaan de uitzendingen verzorgd worden is het ook de ontmoetingsplek van gelijkgezinden, met additionele horeca. Studio 80 staat ook open voor muziekliefhebbers uit de de diverse creatieve takken zoals, reclame, mode en audiovisueel
De ruimte moet zo intensief mogelijk gebruikt worden; behalve de eerder genoemde broadcast en opleidingen kan er ook tot laat gedanst worden op de dj sets die ook weer uitgezonden worden.
De achterruimte aan de Amstel wordt overdag een openbaar flexkantoor met gratis draadloos internet, print en copierservice, espressomachine en broodjes geleverd door van Dobben.

Studio 80
Rembrandtplein 17
Amsterdam, Nederland
http://www.studio-80.nl/

Events