queensnight stroomhuis 29-04-2007

Voordat je je zomaar vanuit stand-by stand mengt in de Queensday festiviteiten op het Lichtplein en in Parkeergarage 't Eindje in Eindhoven, kun je je het beste even goed voorbereiden op deze 12-urige feestmarathon. En waar kan dat beter dan in het nabij gelegen Stroomhuis? Zodiak Commune, Minimal Eindhoven en de resident DJ’s van het ter ziele gegane Red Zone hebben op 29 april een compleet warming-up programma voor je in petto om vastgeroeste spieren en dichtgeslipte oren weer helemaal los te maken voor het Oranje feest van het jaar.

Het Stroomhuis staat al sinds jaar en dag garant voor feest in de breedste zin van het woord. Eén keer fluisteren is meestal al voldoende om een grote schare fanatieke underground liefhebbers op de been te brengen. En in het Stroomhuisje krijgen ze altijd waar ze voor komen; een gemoedelijk sfeertje en muziek waar de echte liefhebber zijn hart bij kan ophalen. Voor de echte party bikkel is er ’s morgens na afloop een ontbijt op het grasveld bij het Stroomhuis, zodat je je daarna meteen weer met gevulde maag in het feestgedruis op het Lichtplein en in Parkeergarage ’t Eindje kunt mengen.

Zodiak Commune presenteert wederom een aantal sterren met een hoge zuurgraad die erg dicht bij de constellaties van de dierenriem liggen. Dilemma (www.djdilemma.nl) en Marq (MQ) laten de Koningin, die in hun thuisstad op bezoek komt, even voor wat het is om hier de voetjes van de vloer te krijgen. Ook.L-Roy (Battle of the Titans) zal de resident trainers van Zodiak Commune deze nacht assisteren. Namen als Saint (Zodiak Commune), D=P+Cer (Zodiak Commune), Bor (Zodiak Commune) en Rik Eenzjel (Zodiak Commune) beloven verder een aantal pittige Acid, Techno en Tekno oefeningen.

In de tweede zaal doet Minimal Eindhoven haar naam eer aan door de Minimal beats uit de speakers te laten knallen. Maar omdat Minimal Eindhoven altijd op zoek is naar het beste binnen en buiten het genre, zal er soms ook eens stukje Techno of House de revue passeren. De beproefde formule van Sander Baan (Phonocult) en Makcim (Minimal Eindhoven), Minidell (Minimal Eindhoven) en EL-P (Minimal Eindhoven) zal de stroefste ledematen weer in beweging krijgen met minimalistische en diepgaande, maar ook vooral lekkere dansmuziek met verrassende climaxen.

Red Zone is dood, maar haar Drum & Bass residenten zijn nog springlevend! Martyn (Soul:R, Bassbin), Nymfo (Critical, Renegade) en Pressure (IchiOne) staan op Queensday in de avonduren al samen met Piro op het 3e podium van het Lichtplein waar Pressure begint met een Dubstep set, een vrij nieuw genre uit Engeland. Maar ook tijdens Queensnight zullen ze zich volledig op hun eigen ding storten in de Drum & Bassment van het Stroomhuis. Samen met Icicle (Sine, Med School) maken ze de kelder van het Stroomhuis tot een domein van zoemende beats, knetterende hihats, magische geluiden en zwetende lichamen.

Als je je krachten tussendoor even wil sparen kun je in The Dark Room terecht voor een ontspannende sessie met Luk Guber, die ongebreidelde Electronoisewave & Retropunk soundscapes voor je op het programma heeft staan.

Verwacht hier dus geen gehuppel zoals dagelijks in "Nederland in Beweging"; Queensnight in het Stroomhuis is er voor de echte underground fanatics! Zorg dus dat je er op tijd bij bent want met een feest in deze geliefde locatie is het binnen freaken en janken als je er niet meer bij kunt.

Zodiak Commune // Acid, Techno & Tekno
Dilemma (www.djdilemma.nl)
Marq (MQ)
L-Roy (Battle of the Titans)
Saint (Zodiak Commune)
D=P+Cer (Zodiak Commune)
Bor (Zodiak Commune)
Rik Eenzjel (Zodiak Commune).

Minimal Eindhoven // Minimal, Techno & House
Sander Baan (Phonocult)
Makcim (Minimal Eindhoven)
Minidell (Minimal Eindhoven)
EL-P (Minimal Eindhoven) z

Drum & Bassment // Drum & Bass
Martyn (Soul:R, Bassbin)
Nymfo (Critical, Renegade)
Pressure (IchiOne)
Icicle (Sine, Med School)

The Darkroom // Electronoisewave & Retropunk
Luk Guber

Location

Stroomhuis
Eindje 1
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.zodiakcommune.com