queensday metatron 30-04-2007

Heb jij het zo onderhand ook wel gehad met dat zaklopen, koekhappen en het afstruinen van de vrijmarkten voor koopjes? En ben je toe aan een stevige portie pure onversneden Techno, catchy Electro, freaky Acid en pompende Goa? Dan hoef je ook dit jaar niet naar Amsterdam, want Eindhoven is nog steeds the place-to-be voor een Koninginnedag in Techno City stijl! Zodiak Commune, Metatron en DommelVallei i.s.m. DeHenk houden namelijk samen de Eindhovense Koninginnedag traditie in stand en zetten op 30 april 2007 het Lichtplein en de nabij gelegen Parkeergarage ’t Eindje weer compleet op hun kop!

Met naar verwachting zo’n 200.000 bezoekers, manifesteert Eindhoven zich ook dit jaar tijdens Koninginnedag weer als het Amsterdam van het Zuiden. Het aantal decibellen dat deze podia mogen produceren is ten opzichte van vorig jaar weer omhoog geschroefd en de regendans is weer in de ban gedaan, dus één ding is zeker; regen of geen regen, donderen zal het in Eindhoven zeker op Koninginnedag 2007!

In Parkeergarage ’t Eindje organiseert DommelVallei i.s.m. DeHenk dit jaar wederom PACT Festival. De programmering liegt er ook dit keer niet om en is dit jaar in drie stukken verdeeld. PACT Festival begint met de presentatie van jong, lokaal Techno-talent. In de middaguren ligt de nadruk op breed toegankelijke electronische dansmuziek, met een bijzonder feestelijk kararakter, voor jong en oud. En zodra de duisternis invalt, ontluikt een industriële, underground-achtige setting en kunnen de ware Techno-liefhebbers er hun hart op halen bij de meer gevestigde namen.

Het wachten van duizenden Acid en Techno en Electro freaks uit alle uithoeken van Nederland wordt beloond als de jaarlijkse Zodiak Commune gathering op het Lichtplein weer losbarst. De gebundelde krachten van de dierenriem zullen weer flink huishouden, met naast de Zodiak Commune residenten dit jaar het Lichtplein-debuut van Dilemma en Lady Jack-a-line. In de avonduren geven de Kijkbuiskinderen en E&A Laser de naam “Lichtplein” een nieuwe dimensie met spectaculaire visuals en lasershows.

Nieuwkomer op het Lichtplein is de Psytrance en Goa organisatie Metatron. Na een jaar lang stevig aan de weg getimmerd te hebben met feesten in Dynamo en in de bossen nabij Eindhoven, presenteert Metatron zich dit jaar tijdens Koninginnedag in Eindhoven voor het eerst aan het grote publiek. De line-up is een afspiegeling van de beste artiesten die op de voorgaande Metatron-feesten hebben gedraaid. Naast een aantal artiesten uit de stal van Metatron kun je zo ook artiesten uit Lithouwen, Verenigd Koninkrijk, Belgie en natuurlijk Nederland verwachten.

Ook is er op het binnenplein van de Witte Dame een extra podium met in de middag opkomend talent van JC Ramblaz. ’s Avonds maken zij plaats voor de Drum & Bass en Dub Step specialisten Nymfo, Pressure en Martyn van de voormalige Red Zone crew en Piro van Puncture.

Koninginnedag in Eindhoven wordt gedomineerd door 12 dampende uren onbeperkt en gratis feesten bij Zodiak Commune, Metatron en DommelVallei i.s.m. DeHenk. Hier moet echter wel een kanttekening bij gemaakt worden. De laatste jaren werden de organisaties in toenemende mate geconfronteerd met bezoekers die enorme hoeveelheden eigen drank meenamen om die op het festival terrein te nuttigen en, in sommige gevallen, zelfs te verkopen. Op deze manier wordt het bijna onmogelijk gemaakt om dergelijke evenementen met slechts de bar-opbrengt uit de kosten te krijgen. Dus wil jij de komende jaren op Koninginnedag gewoon nog GRATIS uit je dak kunnen gaan in Eindhoven, wees dan zo sportief om je drankjes gewoon aan de bar te kopen. Support the effort!

12:00-13:30 Flooroots
13:30-15:00 Bluestorm
15:00-16:30 Liken
16.30-18.30 Andysolar (UK)
18:30-20:30 Greamush Foose & Brainleech (BE)
20:30-22:00 Strange Attractor
22:00-24:00 Escogido (LT)

Location

Lichtplein

Eindhoven, Nederland