electronation 06-04-2007

Electronation is teruggekeerd naar de Melkweg, de lokatie waar deze organisatie vijf jaar geleden een nieuwe geluid in Amsterdam liet horen. De muziek is inmiddels met zijn tijd meegegaan, en de Melkweg ook; de vernieuwde grote zaal met een veel grotere capaciteit is tijdens Electronation op 6 april open! De vorige Electronation in de Melkweg met Dr. Lektroluv was gigantisch uitverkocht en een memorabele avond, en dit keer zijn Oxia, John Acquaviva, Mason & The Maker (live) en Terry Toner te gast.

Het is redelijk om te zeggen dat 2006 een jaar was dat Oxia domineerde. Met zijn aanstekelijke melodieuze electro/techno releases als 'Domino' en 'Change Works' op labels als Kompakt en op zijn eigen huislabel GoodLife, en door zijn gigantische lijst smaakvolle remixen, heeft de fransman Olivier Raymond een stempel weten te drukken op de electro sound van vandaag. Hij heeft een heel eigen herkenbaar eigen melodisch, stoer en sexy geluid. Tijdens de Amsterdam Dance Event heeft hij de Sugar Factory een van de beste avonden ooit bezorgd en we zijn dan ook trots om hem terug in Amsterdam te mogen ontvangen.

John Acquaviva is meer dan alleen een te gekke dj. Hij heeft meegewerkt aan het ontstaan van Final Scratch, stond aan de wieg van Beatport en nog een heleboel andere projecten, hij releasde clubhit na clubhit, maakte succesvolle mix compilaties zoals ‘Acquaholic en Electro Deluxe met zijn aanstekelijke en toegankelijke techy electro sound. Dit alles heeft hem afgelopen jaar de hoogste nieuwe binnenkomer gemaakt in de dj mag top 100 (op #22), na voor meer dan 2 miljoen mensen te hebben gedraaid en ongeveer 5000 dj gigs te hebben gegeven over de hele wereld sinds het begin van zijn dj carrière in 1982.

Mason is momenteel een van de grootste vertegenwoordigers van de Nederlandse dance-scene in het buitenland sinds de release van zijn ‘Exceeder’. Zijn dj- en release schema is gigantisch vol, en de Amsterdammer gaat binnenkort met zijn debuut album uitkomen. Sinds niet al te lang speelt hij ook live met een hele rits elektronica, samen met zijn muzikale wederhelft Coen Berrier als Mason & The Maker. Verwacht italo, electro en breaks in een verontrustend vrolijke gekte, live op het podium in de Melkweg.

De avond wordt verder ingevuld door Electronation resident van het eerste uur Terry Toner. De Amsterdamse boy wonder blijft mensen verbazen met zijn techy en hypnotiserende techhouse en electro grooves.

Location

Melkweg
Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.electronation.nl