Danny Wolfers, beter bekend als Legowelt, de naam waaronder hij zijn meeste muziek uitbrengt is de Haagse trots als het op electronische muziek aankomt.

Wat voor eletronische muziek vraag je misschien af? Naar eigen zeggen een stevige hybride mix van ‘slam jack’ Haagse electronica, obscure ‘Chicago en romantische ghetto technofunk’.

Legowelt gaat al een aantal jaren mee in de ‘dance’ industrie en heeft al tal van releases op zijn naam staan, de meeste uitgebracht op het Haagse label Bunker Records. Het komt wel eens voor dat een single van Legowelt ontsnapt aan het obscure underground circuit en zo maar ineens terecht komt in de charts. Dit gebeurde met ‘Disco Rout’, welke werd verkozen tot “track of the year 2002” door het toonaangevende Groove magazine.

Van Japan tot de States, overal waar Legowelt draait vliegen de vette electro/chigaco/techno beats je om de oren. Voor de Crème & Bunker special op vrijdag 6 april neemt Legowelt zijn maatje Orgue Electronique mee naar het Paard van Troje. Andere namen op het affice zijn Bangkok Impact en Unit 4, beide zullen live sets ten gehore brengen en ook DJ’s Tlr & Pawel Blot zullen acte de présence geven.

Location

Paard van Troje
Prinsegracht 12
Den Haag, Nederland

Lineup

http://www.paard.nl