Vanaf oo.oo uur vindt New Dutch Electronix plaats, een verzameling van nieuwe electronica acts die uiteenlopen van luister-electronica tot breakcore. New Dutch Electronix is een project van een aantal upcoming nieuwe electronica dance acts uit Nederland. De live-acts zijn verassend, nieuw en anders en laten zien dat electronica live niet altijd enkel één jongen is die op het podium achter zijn laptop mail aan het checken is. New Dutch electronix is live, interactief en dansbaar!

Live-acts:

Mormo - luisterelectronica in de trant van Richard Divine.

Binnen het Nederlandse electronica landschap geldt Mormo (echte naam: Tomasz Kaye) als een vernieuwer. Door zelf software te ontwerpen maakt hij het mogelijk het proces dat leidt tot het maken van muziek een geheel eigen signatuur mee te geven: de muziek passeert een netwerk van processen en functies voordat de definitieve vorm wordt bereikt. Het resultaat: splinterende breaks en machinale ritmes gecombineerd met verleidelijke melodiën, passend binnen de electronische traditie maar met een unieke sound.

Toktek - improvisatie electronica uit Breda

Improvisatie electronica, clicks & cuts met zelfgebouwde joysticks. Tom Verbruggen aka Toktek is een van meest actieve circuitbenders van Nederland, hij bouwt zelf een groot deel van zijn apparatuur uit oud electronisch speelgoed.

Live brengt hij een mix van live ingespeelde samples gecombineerd met chaotische maar goed in het gehoor liggende ritmes. Een lust voor t oor en oog.Gieskes - gameboy-electro-b-boy

Gijs Gieskes is wat je noemt een echte wizkid. Al sinds zijn jeugd heeft hij een brede interesse in electronica. Sinds hij een studie aan de designacademie afrondde heeft hij zich dan ook bewezen als een veelzijdig en vernieuwend artiest op het gebied van electronica en muziek. Deze talenten kwamen goed van pas bij het duo Videohometraining, een samenwerking tussen Gijs Gieskes en Marieke Verbiesen. Videohometraining combineert zijn muziek uit oude gameconsoles met de pixel-art. Voorlopig hoogtepunt in die samenwerking is de poppenmusical The Sound Of Videohometraining, waarmee ze hun concept naar de podia van theaters brengt.

Als muzikant vind Gieskes aansluiting bij de wereldwijde Micromusic beweging, waarvan hij één van de meest complexe en fascinerende exponenten is. Hij trad onder meer op tijdens het Cross-Linx festival en op podia als Paradiso en Atak. Tijdens Lowlands 2005 gaf hij een workshop Muziek Maken Met Je Gameboy aan fanatieke festivalbezoekers.

Als circuitbender (het ombouwen van oud speelgoed en apparaten tot do-it-yourself muziekinstrumenten) is hij enig in Nederland. In de maand september van het huidige jaar geeft hij een aantal workshop circuitbenden in samenwerking met muzieklab Brabant.

Unyx - van electronix naar breakcore en terug.

Op het toppunt van de Breakbeat hype eind jaren negentig was Unyx een kleine sensatie in Nederland. Ze brachten verscheidene platen uit op het Djax-label en speelden op festivals als Metropolis en Popkomm (D). Sindsdien is er veel gebeurt met de band: Van de originele bandleden zijn er nog maar twee over, het contract met Djax is beeindigd en muziek is geëvolueerd tot een mooie eigenzinnige mix van electronix en breakcore.

Dat Unyx uit al dit sterker terugkomt is duidelijk voor wie recente optredens zag met oa. Venetian Snares in Atak en Funckarma in Doornroosje. Unyx brengt live een set die van minimale electronix evolueert tot compromisloze Breakcore. Alles er tussenin is eigenzinnig, tegendraads, scheef en fascinerend. Een veelbelovend nieuw begin.

Radion - electro-Dj en drummer van Funkstorung, mede-eigenaar van esc.rec label. DJ Radion

Dj Radion aka Bart Folmer is een oude bekende in het Nederlandse electronica landschap. Zo was hij een van de mede-oprichters van Stanza-crew (vjs) en later onderdeel van vj duo Pixelpasta wat onder andere op lowlands en 5 days off hun werk liet zien. Als echte alleskunner is hij ook drummer (o.a. voor Funkstorung) en Dj in binnen en buitenland met name in t eclectisch en electro genre. In 2005 draaide hij o.a. een set tijdens het Lowlandsfestival.

Vj MNK - vormt ook een duo met Toktek maar Vj-ed ook solo, bouwt zijn eigen videomixers, maakt een combi van glitch met circuitbending.

Location

Paard van Troje
Prinsegracht 12
Den Haag, Nederland

http://www.paard.nl