Dance-organisatie Full Spectrum vierde onlangs haar eerste verjaardag en begint zo langzamerhand een gevestigde naam te worden. Met kwaliteitsfeesten in onder meer Utrecht, Amsterdam en Haarlem geeft Full Spectrum ruim baan voor vernieuwing, diepgang en verbreding van de muzikale horizon. Elektronische dansmuziek in al haar facetten komt aan bod, met subtielere en vaak onderbelichte subgenres als nu-school-breakz, melodieuze en minimal techno, progressive en electrohouse.

Op deze eerste editie van Full Spectrum in Doornroosje hebben we gelijk een tweetal bijzondere gasten. Zowel de beroemde Zweed Jesper Dählback als de Duitser Robert Drewek zijn actief voor ELP Medien. Sinds 1994 toont Dählback zich namelijk een ontzettend productief artiest die gebruik maakt van vele pseudoniemen. Als The Persuader maakte hij een aantal prachtige deephouse tracks voor Svek Records en onder zijn eigen naam verschijnen veelal house- en electro-achtige producties (op onder meer de labels Svek, Turbo, 2020 Vision en Soma) en als DJ Lenk produceert hij pittige techno (te horen op onder meer Drumcode, Loop, Earhtones en Hybrid).

Ook Robert Drewek ontpopte zich, met drie sterke releases op Unleash, dit jaar tot een talentvol producer. Al veel eerder bewees deze sales-manager van ELP een subliem DJ te zijn uit de erkende Frankfurtse school. In Duitsland staat hij bekend als een groot kenner van de minimale en diepere kanten van de house. Daarnaast levert Full Spectrum met Nuno dos Santos, Sandrien, Bonner en Adriaan Veldhuizen nog meer sterke troeven.

In de kleine zaal tevens een pittig live-optreden van Le Clic, de Amsterdamse formatie rondom Aron Friedman. Friedman begon zijn dj-carrière in de minimal-scene, maar heeft zich inmiddels ontpopt tot een allround DJ met een groovy Chicago house-sound. Le Clic heeft met hun door de Franse house geïnspireerde sound de finale van de Grote Prijs van Nederland gehaald.

Grote zaal
Jesper Dahlback (ELP, Blank, sw) + Robert Drewek (ELP, Unleash, d) + Nuno dos Santos + Bonner

Kleine zaal
Le Clic (live) + Sandrien + Adriaan Veldhuizen

Na 03:00 uur geen toegang

Location

Doornroosje
Groenewoudseweg 322
Nijmegen, Nederland

Lineup

http://www.doornroosje.nl