Static oktober

Voor de ADE special hebben we het vooraanstaande label Playhouse uit Frankfurt uitgenodigd. Playhouse heeft zich de afgelopen jaren als een van de meest innovatieve labels ontwikkeld en met hun sublabels Klang Elektronik en Ongaku bestrijken ze het hele elektronische genre. Het label is hot en dat is duidelijk te zien aan hun artiestenstal; wat denk je van Alter Ego, Isolee, Ricardo Villalobos, Losoul, Spektrum en Rework. De lijst is indrukwekend. Zelfs de grootste underground-hits van de afgelopen twee jaar verschenen allebei op Playhouse. Alter Ego's Rocker en Spektrum's - Kinda new in de Tiefschwarz remix. Deze klappers worden nog elk weekend uit volle borst meegezongen door de mondiale clubscene.

Vanavond dus Playhouse in de 11. Als vertegenwoordigers hebben we Mister Playouse himself "Ata" uitgenodigd. Hij is degene die verantwoordelijk is voor alle releases op Playhouse. Het mag dus duidelijk zijn dat hij een talent voor goede muziek heeft en ook op deze avond zullen we naast de toppers van nu ook de klappers van morgen voorgeschoteld krijgen. Naast DJ Ata zal de drie koppige "band" Rework voor het eerst voet zetten op Nederlandse bodem. Deze charming techno-crew weet met hun combinatie van funky minimale elektronische muziek in combinatie met flarden Franse en Engelse lyrics een uiterst rockend optreden neer te zetten. Hun tracks zijn worden wereldwijd door vele DJ’s gedraaid en zijn o.a. gelicenseerd voor het album van Richie Hawtin. Minimal madness; mooi om te zien maar nog beter om op los te gaan.

Daarnaast heeft het Nederlandse talent Ion Ludwig de kans om zich voor te stellen aan het Static publiek. Deze getalenteerde Nederlandse live-act is onlangs getekend door het label van Troy Pierce en timmert hard aan de weg. Verwacht aparte minimale industriƫle beats in een uiterst dansbaar jasje.

De Static avond zal verder gehost worden door Static resident Bart Skils. Vorige maand kon hij er helaas niet bijzijn vanwege een optreden in Frankrijk maar vanavond zal hij samen met alle gasten de 11 eens flink laten dansen. Static loves Playhouse. Meer info over de avond is te vinden op www.ilove11.nl of www.staticnights.com

Location

11
Oosterdokskade 3-5
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.ilove11.nl
http://www.staticnights.com