houseplay 22-10-2005

Het is Panama’s maandelijkse avond die geheel in het teken staat van de beste, meest pure, onversneden en eerlijke house; Houseplay. Wie geen genoeg kan krijgen van vette bassen, melodieuze grooves en ophitsende akkoorden, zit bij Houseplay goed. Deze maand met Nick Warren uit Bristol.

Nick Warren is typisch zo’n Britse muziekmaker die al jaren bezig maar pas echt doorbrak toen hij een top 40 hit scoorde. Warren’s ‘big break’ heeft hij te danken aan de formatie Way Out West die hij in 1994 vormde samen met Jody Wisternoff, een producer uit Bristol. De twee kwamen elkaar tegen tijdens de tournee van Massive Attack in Amerika. Ze maakten de progressive hit ‘Ajare’ en voor ze het wisten stonde ze bij Top of the Pops.

Maar daar was flink wat aan vooraf gegaan. Nick Warren groeide op met een mix van punk, reggea en pop waarna hij pas aan het eind van de jaren ’80 de nieuwe opkomende muziekstroming House omarmde. Dat deed hij gelijk wel goed want hij startte z’n eigen clubnight ‘Wiggle’, die overigens nog steeds bestaat. In 1990 begon het grote succes toen hij een residentie kreeg in de Bristolse Club Vision waar house met The Clash en Frank Sinatra werd gemixt.

Sindsdien is Nick Warren een vooraanstaand dj die over de hele wereld gestaan heeft. Hij bracht z’n werk onder bij labels als Distinctive en Hope Recordings terwijl de mixalbums die hij voor Global Underground samenstelde als warme broodjes over de toonbank gingen. Het derde Way Out West album is inmiddels verschenen en de zesde (!) Global Underground mixer heeft ook al weer z’n weg naar de winkels gevonden. Wie een klassieker uit de housegeschiedenis met nieuwe platen wil horen, zit bij Nick Warren tijdens Houseplay geramd.

Verder staan op deze editie van Houseplay de uit Nederland afkomstige 16 Bit Lolitas.
Elk optreden van 16 Bit Lolitas is een muzikale traktatie, deze heren staan enorm in de belangstelling van de allergrootste dj’s ter wereld, mede doordat de producties van 16 Bit Lolitas zich elke keer weer weten te onderscheiden en garant staan voor enthousiaste reacties op de dansvloer. Panama resident Jan Boom maakt de line up in de grote zaal compleet.

In de studio zullen de dj’s Chane en Albert onder de vlag van de Amsterdamse organisatie “Open” er een geheel eigen feestje van maken.

Location

Panama
Oostelijke handelskade 4
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.panama.nl

Comments

 • Goedie

  Goedie

  2 October 2005

  @Kwab, heb dus nu hetzelfde gedaan met dit feest omdat hij dubbel in de agenda stond. :D

 • kwab

  kwab

  2 October 2005

  @Kwab, heb dus nu hetzelfde gedaan met dit feest omdat hij dubbel in de agenda stond. :D

  Ah ok top, vindingrijk :)

Comments are closed