tub 20-05-2005

Theater

Vrijdag 20 mei beleeft TUB zijn 3e editie. Deze maandelijkse avond, in het uiterst gezellige theaterzaaltje in Nighttown, staat garant voor een goed einde van je week met knisperend haardvuur, bewegend behang en muziek zonder oogkleppen. Dit maal wordt het muzikale spectrum bestreken door Tako, Mal Borrowed & Frei Bauwerker, Sfeerbeheer aka Robert Kroos & gastheren Funknoir. Het bewegend behang wordt dit keer voorzien door de heren van Reach-Visuals.

Tako
Discofreak Tako, geroemd om zijn edits op het sublabel Magic Edit Allstars van platenwinkel Clone en de vette tapes en mixsessies voor en met I-F’s Cybernetic Broadcasting System. Onlangs nog haalde hij Daniel Wang naar Nederland om tijdens een uiterst succesvolle avond, Rotterdam mee te nemen op een diepe Disco-Protohouse-Chicago trip. Samen met partner in crime Loud-E is hij dan ook hard op weg om Nederland te laten voelen wat disco nu eigenlijk is. Zijn draaistijl is te omschrijven als een vette, spontane & energieke mix van disco en al zijn uitlopers.

www.cbs.nu / www.clone.nl

Sfeerbeheer aka Robert Kroos
Deze Rotterdamse producer gaat alweer heel wat jaartjes mee in de muziekwereld. Sinds 1991 heeft hij al een 30-tal releases onder namen als Private Productions & Secret Productions (een samenwerking met Secret Cinema’s Jeroen Verheij) uitgebracht op de diverse labels in binnen- en buitenland. Zijn producties zijn dan ook terug te vinden op de diverse classics-verzamel- & mixalbums. Als dj is deze man niet onder een duidelijke noemer te plaatsen, met een onnavolgbaar brede platenkeuze, met de nadruk op diep & funky, weet hij als geen ander de naam Sfeerbeheer eer aan te doen.

http://www.discogs.com/artist/Private+Productions

Mal Borrowed & Frei Bauwerker
Mal Borrowed & Frei Bauwerker is de naam waaronder dj’s Carlos Valdés & Sandrien zich presenteren. Carlos is hard aan de weg aan het timmeren als dj en met zijn organisatie- en boekingskantoor Soulrock. Sandrien heeft zich dit jaar aardig in de kijker weten te draaien met optredens naast Nathan Fake, James Holden, Detroit Grand Pubahs & Superpitcher. Als dj-duo en duo-organisatoren oogstten zij met hun maandelijkse MAD-avonden in Amsterdam en optredens in The Sugar Factory & Club More veel goede kritieken. Verwacht tijdens TUB een gefreakte mix van diepe tech-house & funkende minimal sounds.

www.soulrock.net / http://djsandrien.web-log.nl/

Funknoir
De twee dj’s van Funknoir zijn de gastheren van Tub. Naast deze avond organiseren zij met hun organisatie Koelekikkers avonden onder de namen Disco Exota & Liever in Bootleg Dj Cafe. Zij staan bekend om hun frisse, energieke en inspirerende sets, sterk beïnvloed door de evolutie van dansmuziek. Als Funknoir creëren zij een dansbare, diepe set waarin grenzen vervagen. De ingrediënten: sleazy acid, deep house, detroit melancholica en berlijns minimalisme met flarden vette disco en gruizige electro. Zolang de muziek overeenkomt met het gevoel waar zij voor staan krijgt het een kans op de draaitafels.

www.koelekikkers.nl/funknoir.html

Reach-Visuals
Dit beeldencollectief is in 1999 opgericht door grafisch ontwerper Andy Godschalk. Hun kracht tijdens een van hun energetische optredens ligt in de samensmelting van uiteenlopende beelden (zowel animaties als zelfgeschoten footage) tot een vloeibaar en intens geheel. Zo hebben zij al vele grote projecten achter hun naam staan tijdens avonden in Off Corso, de Dance Parade en zelfs optredens in New York, Parijs en Boedapest. Dit keer kregen ook zij weer de opdracht om tijdens TUB het concept “bewegend behang” naar eigen inzicht uit te werken.

www.reach-visuals.com

Location

Nighttown
Westkruiskade 26-28
Rotterdam, Nederland

http://www.koelekikkers.nl