De laatste Red Zone van dit jaar wordt een label-avond met speciale gast DJ Klute.

Klute is altijd een vreemde eend in de drum 'n bass bijt geweest. Zijn muzikale carrière begon als voorman van de 80's skate punk band The Stupids, waarna hij geïnteresseerd raakte in elektronische muziek. Jaren later dook hij op als talentvol drum 'n bass producer met een eigen sound, geïnspireerd door Detroit techno en soul/jazz. De punk eigenwijsheid bleef, gezien de namen van zijn eigen label Commercial Suicide en zijn albums 'Lie, Cheat and Steal' en 'You should be ashamed'. In November kwam zijn alweer 4e album uit: 'No one's listening anymore'.

De mannen van Red Zone vonden het hoog tijd om Klute uit te nodigen samen met jong talent Break die dit jaar op het Commercial Suicide label debuteerde. SP:MC is de MC vanavond. Hij werkte o.a. met Klute samen en is resident MC op de Engelse Renegade Hardware avonden.

Vanzelfsprekend zijn de Red Zone DJ's zelf meer dan aanwezig. Pan, Nymfo en Pressure zorgen voor een warming up voordat het geweld losbarst. MC Jay is uw reisleider, 113b zorgen voor visuals en Erosie voor de flyer en het decor. In het Café zakt het tempo, maar niet de sfeer met de hiphop en beats van The Shoarma Crew.

Klute (UK)
Break (UK)
SP:MC (UK)
Pan, Nymfo, Pressure (Red Zone, NL)
hosted by MC Jay

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

http://www.effenaar.nl
http://www.redzoneheadquarters.com
http://www.kluteproductions.co.uk