Het gebruik van elektronica in uiteenlopende muziekgenres is de rode draad in de programmering van DisTronics. Deze derde editie staat bol van de aansprekende namen uit de electronics-, impro-, noise- en braindance scenes.

20.30 - 21.15 uur: Twine manipuleert bestaande geluiden, static en clicks. Men bouwt hiermee abstracte, orkestrale en sferische geluidsmuren, waarmee een enorme spanning wordt opgebouwd. Twine is een compleet unieke ervaring!

21.30 - 22.15 uur: The Electronic Hammer is een trio dat is gespecialiseerd in "percussion computer music". Dit trio maakt gebruik van computers en live slagwerk.

22.30 - 23.30 uur: Plaid, reeds bekend in de Effenaar door enkele roemruchte optredens, brengt melodieuze, doordachte muziek met een heerlijke elektronica saus, waarbij hun handelsmerk van jazzy akkoorden en funky beats niet van de lucht zal zijn. Plaid bracht onlangs het wederom uitstekende album ‘Spokes’ uit. Hiervan zal men vanavond de nodige tracks, aangevuld met improvisatie en onverwachte wendingen gaan brengen.

Als Phreakz!? promotor en eigenaar van Prospect Recordings zal DJ Onanon de avond bijstaan met warme en vette elektronische klanken.

24.00 - 04.00 uur: Rephlex Disco Assault System zal de rest van de avond voor haar rekening nemen. Het Engelse Rephlex label staat bekend om zijn weirde, maar o zo interessante releases, die de grenzen verkennen van experimentele en vernieuwende dansmuziek. DJ Cylob zal de laatste aanwinsten en Rephlex klassiekers tot een coole mix smeden. Kevin Martin, alias The Bug, verzorgt een live optreden waarbij deze voormalige techno-animal zelfs dancehall en ragga elementen in zijn set brengt. Ook DMX-crew komt live optreden, waarbij je het nodige electro vuurwerk mag verwachten en waarbij zowel de retro als experimentele richting wordt ingegaan.

DisTronics is een samenwerkingsverband van de Effenaar, Jazzpower en Axis m.m.v. Phreakz!? en is financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van het FPPM.

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.effenaar.nl/