SLDZ1200

Technics presenteert zondag 7 september een nieuwe cd speler ala de pioneer CDJ spelers, maar dan met direct drive en compleet digitaal. Er zijn artiesten die al langer roepen dat cd spelers niet veel meer onderdoen voor de echte tafels, en met deze speler is dat bijna niet meer te ontkennen. Technics heeft getracht de speler, die de naam SL-DZ1200 draagt, zoveel mogelijk het zelfde gevoel te geven als de vertrouwde SL draaitafels. Of dit is gelukt moeten we nog afwachten, maar de verwachtingen zijn zeer hoog gespannen.

Eveneens met de SL-DZ1200 zal technics die dag een nieuw 4-kanaals mixer presenteren in de zelfde stijl als de cd-speler. Technics zal deze aparatuur presenteren op Plasa2003 - voor meer informatie over dit evenement kun je kijken op http://www.plasashow.com

Natuurlijk hebben we ook een aantal plaatjes op de kop weten te tikken:

De set-up, let ook op de mixer! :)

De display van de SL-DZ1200

De SL-DZ1200 up-close and personal
_____________________________________

Vrijdag 5-9: De site Residentadvisor meldt eveneens dat Technics hard bezig is geweest om te zorgen dat de SL-DZ1200 identiek voelen aan de vertrouwde draaitafels, maar dan met een hele reeks digitale functies en verbeteringen. Verder, en van groter belang, meldt de site dat de spelers gebruik maken van Panasonic’s SD Card technology. Dit houdt in dat de tafels ook kunnen spelen vanaf een soort flashcard die tot 512 MB gaat. Kortom betekend dit dus dat DJ's nu naast een laptop met FS ookal kunnen aankomen met een memory card en een hele set daarmee kunnen rocken!

Nog wat nieuws: De verwachte prijs van de SL-DZ1200 zal rond de prijs liggen van de CDJ1000's van pioneer. Als de prijs daadwerkelijk in de buurt komt gaat pioneer nog een zware dobber krijgen aan dit nieuwe meesterwerk. In de UK verwachten ze hem Januari/Februari in de winkels.

9-9-2003: 2 dagen na de presentatie is er nog steeds weinig te vinden over de 2 producten, wel weten we nu ook de naam van het 4-kanaals mengpaneel: Technics heeft hem de naam SH-MZ1200 gegeven. Verdere gegevens zijn schaars, behalve dat alle in/out -puts digitaal zullen zijn. Over de SL-DZ1200 zijn er ook berichten, overigens nog niet bevestigd door technics, dat de speler End Scratch en Traktor ondersteuning biedt. Verder is vrijgekomen dat de SL-DZ1200 de volgende opties heeft: Cue-punt opslag op CD/SD-card, het maken van loops, het spelen van mp3 cd's (inclusief cd's met subfolders met mp3's), en het spelen van mp3's (eveneens met subfolders) vanaf de SD memory stick.

Stay tuned for more!

Met dank aan ikkepinda, GIO en paulusp

Comments

 • Chris

  Chris

  4 September 2003

  Woei vet!
  Ik moet het nog zien en hoop echt dat in de toekomst met vinyl gedraaid blijft worden, maar als dit ding z'n beloftes waarmaakt…

 • Tygo

  Tygo

  13 September 2003

  Hmm heb ut nooit echt wat met cd spelers gehad.. het draaien met vinyl is gewoon "ouderwets" lekker :-)

  Maar denk dat traktor/cd… technologie zal doorzetten. het is namelijk wel makkelijk voor de mensen zelf hun muziek kunnen maken en dan kunnen afspelen in hun mix.
  Een eigen plaatje op vinyl laten zetten kost je een fortuin, terwijl je een cd'tje zo heb gebrand..

 • Goedie

  Goedie

  31 October 2003

  Is er nu al meer bekend over deze tafels of blijft het angstvallig stil?

Comments are closed