Theater Kikker is een veelzijdig theater in hartje Utrecht. Een kunstencentrum met een voor Nederlandse begrippen uitzonderlijke combinatie van podiumkunsten, waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van (jeugd) theater, pop, nieuwe muziek en dans voor het voetlicht worden gebracht.

Op het moment dat Theater Kikker haar deuren in 1998 sloot bestond het theater 25 jaar en was daarmee één van de oudste vlakke vloertheaters van Nederland. Kikker kent een roerige geschiedenis, met name als theater voor podiumkunsten in de breedste zin van het woord. In het verleden was in Theater Kikker in principe alles mogelijk. Hiermee was Kikker een vrijplaats voor mensen van allerlei slag. Het theater was een voedingsbodem voor creativiteit, enthousiasme en nieuwe initiatieven. Experiment, ontwikkeling en vernieuwing waren belangrijke doeleinden.

In april 2001 is na een lange verbouwing van bijna 2,5 jaar een nieuw en groter theater geopend. Echter met dezelfde missie: Theater Kikker blijft een toonaangevend Utrechts podium voor iedereen die geïnteresseerd is in eigenzinnige presentatie en ontwikkeling van zowel traditionele als vernieuwende podiumkunsten.

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
Utrecht, Nederland
http://www.theaterkikker.nl

Events