basic grooves 12-04-2007

De winter beleeft in maart haar laatste dag, en ook al was het warm voor de tijd van het jaar, de zonnestralen zijn toch net even anders als de lente is begonnen! Iedereen kijkt natuurlijk weer reikhalzend uit naar zonnige dagen, witbier op de terrassen en straks de vele zomerfestivals die al bijna in de startblokken plaats kunnen nemen..
De Basic Grooves technofeesten in Enschede doen niet aan startblokken, die gaan gewoon door waar de laatste plaat van het vorige feest afgelopen is!
Op technogebied is Poppodium Atak met haar Basic avonden nogsteeds een beetje de einzelganger in Enschede en daarom gelijk dé perfecte Place-To-Be voor een avondje ondergrondse kwaliteit. Techno klinkt vaak als een trein, en met die houding gaan ze ook het komende feest in. Stoom afblazen zoals dat alleen in Atak kan. De enthousiaste trouwe Basic bezoekers zullen ook zeker de lading van deze uitspraken op waarde kunnen schatten.. Geliefd om de openminded en warme sfeer die er altijd in Atak heerst gaan de Basic Grooves verder met een nieuwe spannende technospecial!

De twee-maandelijkse Enschede technoavond zal deze keer van een wat zwaarder kaliber zijn dan de vorige keer. De duidelijke trend naar minimaal en house wordt voor het gemak ook maar even van tafel gesmeten want zo zit de hoofdgast op de volgende Basic Special niet in elkaar. Waar techno in huidige tijden vaak als verzamelterm wordt gebruikt gaat het nu wel degelijk over t.e.c.h.n.o !!
De Zwitserse Sam Geiser aka Deetron had de eer de vorige Basic Grooves Special memorabel af te sluiten en geeft nu de koptelefoon door aan de volgende doorgewinterde technokoning, deze keer uit Berlijn: Heiko Laux! De bebrilde dj en producer staat sinds jaar en dag aan het hoofd van het wereldwijd bekende Kanzleramt label waar ook Alexander Kowalski een flinke duit voor in het zakje gedaan heeft. Omdat 'Alex' in oktober 2005 al een daverend bezoek heeft gebracht aan de Basic Grooves samen met Joris Voorn kunnen we het niet laten deze technogoeroe eveneens de pannen van het dak te laten draaien in Atak! En nu maar hopen dat het pleisterwerk bestand is tegen de druk..
Het lijkt er op dat sinds Kowalski's bezoek Atak een speciaal plekje heeft gekregen in het Kanzleramt hart. Mr. Laux heeft er dan ook veel zin in en smijt er zowaar een extra uur technoplezier tegenaan. Opgeteld staat jullie een extra lange set van 3 uur voor de boeg! Genoeg tijd dus voor de stoomtrein om alle uithoeken van de technomuziek langs te tjoeken en te koersen naar de eindbestemming!
De trein hoeft voor Heiko niet meer op gang te komen want Basic Grooves resident Sonrev heeft maar liefst twee uur de tijd om de wielen goed in te vetten. Sonrev is ook niet echt meer van gisteren en is na vijftien jaar platen kopen de techno meer dan machtig. Voldoende bagage om de avond van een stevig fundament te voorzien en Heiko kan zich alvast gaan thuisvoelen!
Donderdag 12 april dus weer met z'n allen naar Atak voor een fijne portie techno!

Location

Atak
Noorderhagen 12
Enschede, Nederland

Lineup

http://www.basicgrooves.nl
http://www.atak.nl

» Drift
« STRP