bodyrock 20-04-2007

Met het éénjarig bestaan afgelopen januari heeft Bodyrock een nieuwe sound geïntroduceerd in de Amsterdamse club Sinners. Waar de vrijdag vooral bekend stond om house en de eclectische sound, is met name in de bovenzaal het roer radicaal om gegaan. De Duitse house-invloeden voeren daar nu de boventoon. Op vrijdag 20 april is de bekende minimal dj Boris Werner uitgenodigd en hij zorgt samen met Flexmeister F., Noeloe (beide van onder andere de Schillenhut) en Nice Guy Eddy voor een ander muzikaal gevoel in de Sinners. Beneden is gewoon de bekende sexy, groovy en funky house te horen, door Freddy's Pool en Tettero.

De nieuwe sound van Bodyrock werd in januari voor het eerst gebracht door de twee feestkoningen Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw, wat voor een zwaar uitverkochte toko zorgde. Met het enthousiasme van dat publiek werden de maanden daarna ook grote namen als Sandrien en Aron Friedman uitgenodigd om dat goede gevoel vast te houden op de derde vrijdag van de maand. Deze maand is het de beurt aan Boris Werner, die samen met de jongens van Punkboy en Guestlist in de bovenzaal staat. Maar niet alleen in de bovenzaal is de sound veranderd. Waar beneden op de vrijdagavond vaak verschillende muziekstijlen werden gedraaid, van hiphop naar house en disco, is daar house weer naar zijn eigen waarde gebracht en zijn enkel de heerlijke sexy, funkende, vrolijke en dansbare housesounds te horen wat altijd in een dansvloer vol zwoel bewegende dames zorgt.

Voor de vrolijke noot in de benedenzaal is op 20 april uiteraard resident Freddy's Pool aanwezig. Het eigenzinnige muzikale gezicht van Bodyrock wordt daar bijgestaan door Tettero. Deze Haarlemse dj, producer en organisator staat voor het eerst op Bodyrock. Dat hij weet hoe je een feestje moet bouwen blijkt wel uit het feit dat zijn eigen concept Luxlife in het Haarlemse Patronaat één van de best bezochte vaste feesten is van de Haarlemse poptempel.

Met een Duitse sound in de bovenzaal komt ook het gevoel van een 'underground' sfeer naar boven. Hoewel die term gevaarlijk is om te gebruiken weten de organisatoren van Punkboy met hun kleine intieme feestjes op ongebruikelijke plekken in Amsterdam zeker een apart en stiekem gevoel te creëren op die avonden.

Eén van de dj's is namelijk de altijd rockende Flexmeister F, initiator van feestjes als De Schillenhut, Vuige Fuif, Haarlem Ordinair en Club Gour Med, welke staan voor ongecompliceerde gezelligheid, kleinschaligheid, nieuw talent en ongebruikelijke locaties. In de Sinners verwacht je immers ook geen feest als dit! En talent komt volgens de organisatie nog steeds te moeilijk aan een platform om zichzelf in de picture te draaien. Naast wat dj cafe's zijn er weinig andere mogelijkheden in de hoofdstad om voor een leuk publiek een plaatje op te zetten. Punkboy biedt deze kansarme platenridder een beschutte plek om zijn ding te doen voor een groep mensen die hier ook echt voor open staat.

Naast Flexmeister F is deze keer talent Noeloe uitgenodigd. Noeloe is Afrika's nummer één progressive minimal dj en een verhaal apart. Zij werd schreeuwlelijk geboren als Nelleke, maar dit beviel haar niet echt. Punkboy is nu zijn tweede officiële optreden in Europa, als man welteverstaan. Noeloe is dus bizar, ganz waanzinnig en eigengereid: net als Punkboy! Daarnaast komt upcoming talent Nice Guy Eddy een live set neerzetten. Hij stond eerder al in het Patronaat in Haarlem en op het REMF in november 2006. Dit jaar staan er drie releases op stapel die hij samen met Paul Sparkes van 365mag.com zal uitbrengen.

En voor kansloze armoedzaaiers die van feesten houden wordt er altijd een vrijkaarten actie op poten gezet: deze keer kun je na registratie op www.punkboy.nl je meest aftandse, vuige en schrale (after)party foto uploaden en zo kansmaken op die felbegeerde vrijkaarten én een fles nep champagne! Doen dus mensen, go-go-go!

Vrijdag 20 april zal Bodyrock weer de eigenzinnige lijn in de muziek doortrekken en zich daarbij duidelijk onderscheiden van andere concepten in de Sinners. Don't stop the bodyrock!

Room 1
Tettero, Freddy’s Pool, Tommy Hood & Staubsaucher

Room 2
Boris Werner, Flexmeister F., Noeloe

Location

Sinners
Wagenstraat 3-7
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.sinners.nl
http://www.punkboy.nl