club stereo 14-04-2007

Op 14 april vindt de kick off plaats van Club Stereo in de gloednieuwe Escape Studio. Tijdens deze eerste editie ontvangen resident dj’s Zomar en Dulac de grande dame van de Nederlandse house, Isis, en de charmante Marixa, een van de best bewaarde geheimen van Halifax Canada

Club Stereo staat voor kwaliteit en een brede sound, voor alles dat house mooi maakt zo je wilt: van minimal tot tech-house, van tribal tot deephouse en van disco tot electro. Alles van de plank die we allemaal zo goed kennen, maar waar zo weinig mensen bij lijken te kunnen; de bovenste dus. Verwacht internationale faam, maar ook lokaal talent, een publiek dat bestaat uit muziekliefhebbers en zich niet bekommert om hypes.

Isis, voorheen bekend als 100% Isis, heeft praktisch alles bereikt als dj. Groot geworden in de tijd van legendarische Chemistry en RoXY avonden en doorgegroeid aan de hand van mix-talent, gevoel voor de juiste plaat op het juiste moment en een grenzeloze ambitie. Op haar lijstje prijken namen als Cocoon Club (DE), Space (Ibiza), The End (UK), Tresor en talloze festivals. Sinds enkele jaren runt ze haar eigen Magma The Agency en het All Is One label met bijbehorende clubavonden.

De Canadese Marixa heeft het gevoel en de uitstraling die vrouwelijke dj’s wereldwijd zo geliefd maakt. Haar subtiele tech-house sound doet het hart van de liefhebber sneller kloppen. Deze vrucht van de underground East Coast scene is klaar voor een doorbraak in Nederland.

Ook Club Stereo resident Zomar heeft al een rijk dj-leven achter de rug. Deze hiphop liefhebber van huis uit raakte begin jaren negentig in de house verzeild onder invloed van artiesten als Dimitri en Sander Kleinenberg. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor deze nieuwe muziekstijl lag ten grondslag aan initiatieven als Playground en Illusions, clubavonden die als programmeur en mede-organisator van inhoud voorzag. Ook zijn eigen optredens gingen niet ongemerkt voorbij en al snel volgden de internationale boekingen naar landen als Canada, Indonesiƫ en Duitsland.

Dulac? Nooit van gehoord? Dat komt dan nog wel, want deze geboren Enschedeёr - thans Amsterdammer – gooit met zijn producties momenteel hoge ogen bij de groten der aarde, mannen als Jaimy en Tom Stephan. Als klap op de vuurpijl komt zijn remix van Sandy Rivera’s Don’t Stop binnenkort uit op het Engelse Defected label. Tevens is hij verantwoordelijk voor singles op labels als Chega, Fatal Music en Drummode.

Enkele weken geleden opende de Escape Studio haar deuren. Deze luxe nachtclub biedt plaats aan 275 mensen en heeft alles wat van een moderne club verwacht mag worden.

Location

Escape Studio

Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.club-stereo.nl