musicbunker 28-01-2006

De zaterdagavond van B.U.M.B. draagt de naam MUSICBUNKER en is onderdeel van het verzet van B.U.M.B. Muzikaal gezien staat all style house central, house vanuit alle hoeken en gaten van de wereld. Iedere laatste zaterdag van de maand nemen drie die-hard Rotterdammers het heft in handen en voeren het verzet aan. Joey Macnack & Boris Ross en Perry zullen naast een arsenaal aan eigen sound, ook nieuwe en verrassende namen uit binnen- en buitenland naar de bunker halen, om daar eens ernstig huis te gaan houden.

Het eerste buitenlandse verzetslid wat ingevlogen wordt, is niemand minder dan KIKO, mischien wel het best bewaarde geheim uit het uberverzetsland Frankrijk.
Deze veteraan draait al sinds 1992 en concentreerde zich enkele jaren terug volledig op het produceren.Dat bleek een verstandige keuze, want tracks als Midnight Magic en Monique - uitgebracht op het gerenomeeerde GoodLife label - groeiden uit tot clubkrakers. Absolute uitschieter uit zijn koker, is de anthem “Worl Cup“ dat na vele jaren nog steeds in menig platenkoffer terug te vinden is.

Met een ongehoord lange playlist op zijn naam kun je wel zeggen dat hij buiten een productief baasje ook nog eens zeer succesvol is. Zijn geluid is onmiskenbaar jaren ’80, wat volledig opgepikt werd tijdens het electro clash tijdperk in Nederland, begin 2002 tot op heden. Daarnaast bevat zijn sound veel invloeden uit New Wave en Italo Diso.

Met Fabrice G runt Kiko het ‘Hot Banana’ label, waarop hij ondermeer met The Hacker en Alexander Robotnick werkte. Kiko staat voor eigenwijze, warme, electronische en sexy underground sound….zijn sets zijn afwisselend, razor sharp en uitermate geschikt voor de dansvloer
En laat dat nou net het uitgangspunt zijn van het verzet van B.U.M.B. tijdens MUSICBUNKER….Wat kan het leven soms toch simpel en mooi zijn!

Location

B.U.M.B.
Weena zuid 33
Rotterdam, Nederland

http://www.bumb.nl
http://www.goodlife-ozone.com