mikro 18-02-2006

Amsterdam – De derde editie van mikro is een feit. Deze Amsterdamse clubavond draait om de sound van NU en morgen. Na eerdere edities met Sven Vath en Jack de Marseille staan op aankomende mikro twee DJ’s centraal die op dit moment ‘HOT’ met hoofdletters zijn. Ze mogen beschouwd worden als de revelaties van het afgelopen zomerseizoen op Ibiza. Ze reizen van metropool naar metropool. Ze hebben het drukker dan ooit tevoren maar op zaterdag 18 februari zijn ze samen te zien in Panama. Het belooft een muzikaal genot voor het oor te worden en niets minder dan dat. Na velen jaren dance zijn sommige DJ’s nog altijd meer dan de moeite waard om te ontdekken. Dat gaat zeker op voor Ivan Smagghe en Damian Lazarus.

Ivan Smagghe (F)
Ivan Smagghe stond al op Lowlands, 5 Days Off en in Club 11. De Fransman die jarenlang resident was van de Parijse clubavond ‘Kill the DJ’ is bekend geworden als de helft van de electro formatie Blackstrobe die naast sterke eigen producties als ‘Me and Madonna’ ook electro remixes verzorgde voor Rammstein en Fischerspooner. Smagghe wordt alom geroemd vanwege zijn platenkeuze en no nonsens attitude die hem inmiddels in de meest prestigieuze clubs ter wereld brachten. Van de Fabric in London tot Ibiza’s hotspots Space, Amnesia, DC 10 en Manumission, overal pakte hij het publiek in met zijn sprankelende DJ-sets die voor elk wat wils boden. Niet voor niets werd Smagghe getipt door Sven Vath als iemand met wie zeker rekening gehouden moet worden voor de toekomst. Mikro is dan ook bijzonder trots om deze geweldenaar te mogen presenteren aan de clubliefhebber voor wie de muziek nog op de eerste plaats staat tijdens een avond uit.

Damian Lazarus (UK)
De Engelsman Damian Lazarus is labeleigenaar van het Crosstown Rebels label. Ervaring deed hij op als A&R manager voor City Rockers waar hij onder andere ‘Silverscreen’ van Felix da Housecat en ‘Sunglasses at Night’ van Tiga & Syntherius tekende, lang voordat dit grote hits werden. Sinds een jaar of vier draait Damian zelf ook en met groot succes. Inmiddels heeft hij een compilatie verzorgd voor de Suck my Deck reeks en gooide hij hoge ogen met de compilatie Rebel Futurism die in vrijwel elk serieus danceblad de hoogste waardering kreeg. Voor Damian Lazarus is mikro zijn eerste gig in Nederland sinds zijn grote doorbraak afgelopen jaar tijdens de Winter Music Conference in Miami. Best vreemd eigenlijk als je bedenkt dat Lazarus op het fameuze Sonar festival voor compleet uitverkochte avonden tekende en in de zomermaanden datzelfde deed in Ibiza’s DC 10 op de beruchte Circo Loco feesten waar je ’s ochtends iedereen kunt vinden die aan de nacht alleen niet voldoende heeft. De internationale muziekpers is laaiend enthousiast over Damian Lazarus. Dat blijkt wel uit de volgende quotes. Zo schreef DJ Magazine het volgende: “Veel mensen hebben het aangedurfd om met dancemuziek nieuwe paden in te slaan maar het is maar weinigen echt gelukt om het ergens te brengen. Damian Lazarus is een uitzondering op die regel, hij draait de beste underground platen ter wereld.“

Lin
De avond in de Grote Zaal wordt geopend door Lin. De 28-jarige Amsterdamse is aan een ijzersterk jaar bezig met tal van interessante boekingen en ze heeft naast haar residency op de Franchise avonden in de Escape inmiddels een vaste plaats weten te bemachtigen in de Rotterdamse Now&Wow waar ze de enige vaste vrouwelijke DJ is. Ook mikro heeft in Lin een resident gevonden. Er is geen enkele twijfel dat Nederland nog veel van haar gaat horen de komende tijd.

Perre – Phonopunk – Tictac
De line-up in zaal twee is voor de derde keer samengesteld op advies van Perre. Deze talentvolle DJ kan beslist worden gerekend tot de nieuwe lichting smaakmakers in het nachtleven. Hoewel hij pas 22 jaar is heeft hij de volwassen platenkeuze van een routinier die weet wanneer wat gedraaid moet worden. Lovende reacties op zijn vorige twee mikro optredens waren dan ook zijn deel. Phonopunk is inmiddels een bekend gezicht voor degene die zijn oren graag laaft aan de betere techno. Tictac complementeert de line-up in de kleine zaal.

one sound fits all

Location

Panama
Oostelijke handelskade 4
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.panama.nl
http://www.mikroworld.nl