THE CHAP [GB, LIVE, WWW]
Intrigerende jonge band uit Noord-Londen, onthaald als revelatie van het Bazar Curieux-festival (Rotterdam). Zoek "Ham", die debuutplaat vol edgy, gedreven en kunstzinnige pop die midden 2005 uitkwam en volkomen onterecht volstrekt genegeerd werd. Axioma bevestigd: talent is niet gelijk aan succes. Lofidiscoclickrockvoorindiefreaks. Devo meets dEUS.

KID 606 [VS, LIVE, WWW]
Miguel Depedro beheerst als Kid 606 en als opperhoofd van het label Tigerbeat6 de kunst van het doorbreken van muziekgrenzen, wat hem tot een sleutelfiguur maakt in de underground electronicascene. In een handomdraai jaagt hij samples van Missy Elliot en NWA, gemengd met jungle en techno, door de computer en maakt er moddervette muziek van. Maniakale Mish-Mash Meester.

THE MFA [GB, LIVE, WWW]
Aka Alistair Douglas en Rhys Evans uit Zuid-Londen. Brachten op het Bpitch Control-label van Berliner Ellen Allien de perfecte ravehymne anno 2006 uit: "Zone Day".

MY ROBOT FRIEND [VS, LIVE, WWW]
New-Yorkse manmachine gevoed door milieuvriendelijke steenkolen die synthetische popliedjes zingt met ouden van dagen over jonge blommen als Mariah Carey. Multi-inzetbaar, volledig recycleerbaar en met glimmende en gloeiende onderdelen! Zingt op debuutalbum "Hot Action" graag over sex met mensen maar is daar eigenlijk niet toe in staat, noch verlangt het ernaar. Het nieuwe album heet "Dial 0" en komt uit op het hotte Soma. Spectaculaire en zeer visuele live act.

FREDO & THANG [B, WWW]
Culture Club- en Petrol-residents die veelzijdigheid verheven hebben tot een manier van leven. Net terug uit Seattle waar Fredo een tijdelijke leerstoel aan de Red Bull Music Academy bekleedde. Het duo is in korte tijd een Grote Naam in het Belgische dance-circuit geworden, niet in de laatste plaats door de vele activiteiten als dj’s maar ook bij radio URGent en in de band Foxylane. Het wachten is op de 1e release van hun eigen materiaal!

LOUIS KATORZ [B, WWW]
De Zonnekoning van de Antwerpse dj-gilde, ofte Hij Die Altijd Net Iets Langer Doorgaat Dan De Rest. Wat ook geldt voor zijn cv: bijna net zo lang als zijn sets als hij het op zijn heupen krijgt. Onstopbaar.

Location

Petrol
d'Herbouvillekaai 21
Antwerpen, België

Lineup

http://www.petrolclub.be