Bij Utrechts meest vooruitstrevende technoconcept Full Spectrum is het ruim baan voor vernieuwing, diepgang en verbreding van de muzikale horizon. In de reeks Full Spectrum feesten in de Poema nodigt Nuno dos Santos steeds een keur aan uitdagende en invloedrijke artiesten uit.

Werd ie in februari nog geteisterd door een sneeuwstorm, op deze editie dan eindelijk volledige lofzang voor de tot nu toe minst bekende Zweed van het rijtje Adam Beyer/Cari Lekebush/Joel Mull/Jesper Dählback. Laatstgenoemde heeft de rolverdeling binnen dit groepje het afgelopen jaar echter behoorlijk op z’n kop gezet! Sinds 1994 toont Jesper Dahlbäck zich een ontzettend productief artiest die gebruik maakt van vele pseudoniemen. Als The Persuader maakte hij een aantal prachtige deephouse tracks voor Svek Records, onder zijn eigen naam verschijnen veelal house- en electro-achtige producties (op onder meer de labels Svek, Turbo, 2020 Vision en Soma) en als DJ Lenk produceert hij pittige techno (te horen op onder meer Drumcode, Loop, Earhtones en Hybrid). Ook heeft Jesper al behoorlijk wat klassiekers en dansvloerkrakers gemaakt waaronder het vorig jaar verschenen ‘Murder Was The Bass’ en Airfrog’s ‘Bon Voyage’. Zijn album ‘Stockholm’ (1999) was een instant klassieker en ook zijn mixalbum ‘The Stockholm Mix Sessions’ (Turbo Recordings) was een groot succes. Jesper is ook betrokken bij het Life Stockholm Project, een serie evenementen die live-optredens van dance-acts promoot. Samen met Sebastian O’Sullivan vormt Jesper ook nog het project DK7, dat veel aandacht scoort met het nummer ‘The Difference’. Voeg daar de fantastische veelal acidgetinte collaboraties met zijn neef John Dahlbäck (Hugg & Pepp, Sweden 1 Canada 0) en zijn talloze remix-activiteiten aan toe en je snapt dat zijn agenda dit jaar voller dan ooit is.

Naast gastheer Nuno dos Santos zijn er vanavond ook gerenommeerde gasten met Jefferson en Estroe. Met een nieuwe release op Basic Beat, het succesvolle 3FM-radioprogramma Weekender en z’n altijd warme en diepe sounds doet Jefferson constant in positieve zin van zich spreken.

Estroe, vanavond in een speciale b2b-set met Nuno dos Santos, is ook nog steeds goed aan de roll. Haar agenda is goed gevuld en onlangs verscheen opnieuw een track van haar hand op Lessismore recordings. Ook b2b met Nuno dos Santos de zeer talentvolle Dj Prutt uit Amsterdam. Verder doet Full Spectrum resident Bonner het gewoon solo.

Uitgezonden Live op 3FM Dancetination!

Location

Poema
Drieharingstraat 22
Utrecht Centrum, Nederland

Lineup

http://www.fullspectrum.nl
http://www.poemaproductions.com
http://www.nunodossantos.nl