Op 29 april blijft niemand thuis, er is meer dan genoeg te doen op Koninginnenacht. Of het nu om duistere industriële hardcore gaat of zoete deephouse, Nederland zoekt massaal het nachtleven op. Dat geldt ook voor de technoliefhebbers die een keuze moeten maken uit een rijk feestaanbod dat voor hen ligt deze nacht. Degenen die van techno houden in de meest melodieuze en vrolijke vorm hebben Poema al in de agenda gezet. Daar zorgen ‘Gem Sessions’, de avond van Jeroen Verheij, en het ‘SouthSideGrooves’ concept van Tomorrow samen voor een onvergetelijke nacht.

De fanatieke technofan heeft de line-up al vernomen op een van de vele dance gerelateerde websites. Alexander Kowalski komt namelijk langs voor een live-act maar dan zoals je hem nog nooit gezien hebt! De Gem Sessions avonden van Jeroen Verheij staan namelijk in het teken van het samenspel tussen Secret Cinema en een door hem gewaardeerde en hoog geachte producer. Samen zullen Kowalski en Secret Cinema een drie uur durend live optreden geven waarbij ze voortdurend op elkaar inspelen. Het mag duidelijk zijn dat dit veel verder gaat dan een simpele back2back set zoals DJ’s die wel eens willen doen. Op Koninginnenacht vormen Alexander Kowalski en Secret Cinema voor één keer een formatie.

Alexander Kowalski is de bekendste producer van het Duitse Kanzleramt label en hij is niet vaak in Nederland te zien. De Duitser staat bekend om zijn melodieuze klanktapijten die de luisteraar in een opperste staat van vervoering brengen maar tegelijkertijd wel degelijk de dansvloer op trekken. Zijn optreden op de mainstage van het Awakenings Festival vorige zomer werd door veel festivalgangers als het hoogtepunt van de dag gezien en zijn prachtige producties worden wereldwijd geroemd.

Secret Cinema is een icoon waar de Nederlandse technoscene trots op mag zijn. Met klassiekers als ‘Timeless Altitude’ en ‘Mary Go Wild’ die in de collectie van elke grote DJ op aarde een plek hebben maakte hij naam en tegenwoordig toert Jeroen Verheij over de gehele aardbol, van Japan tot Rusland, waarbij de grote festivals uiteraard niet worden overgeslagen. Dat Secret Cinema aan de absolute top staat als het gaat om live-acts op technogebied zullen maar weinig mensen betwisten.


Een andere buitenlandse gast is Paco Osuna. Niet de officiële resident van ‘SouthSideGrooves’ maar veel scheelt het niet want de Spaanse DJ van Amnesia (Ibiza) is voor de derde keer door Tomorrow gevraagd om achter de booth in Poema plaats te nemen. Wie getuige was van zijn eerdere sets daar weet dat Osuna nooit teleurstelt. Hij draait altijd een hele dikke vette voldoende en meestal nog veel meer dan dat!

De Amsterdammer Phonopunk is wel een resident van ‘SouthSideGrooves’. Steeds vaker is zijn naam te vinden op de bill van technofeesten in binnen- en buitenland en gezien zijn jonge leeftijd en het feit dat hij onlangs een onvervalste 909 van een pionier in de Nederlandse dancescene op de kop tikte waar hij natuurlijk elk geluid uit gaat halen dat er inzit, gelooft Tomorrow dat er voor Phonopunk een mooie toekomst in de techno is weggelegd.


Kaarten voor SouthSideGrooves vs Gem Sessions kosten 15 euro in de voorverkoop (hou de website van Poema in de gaten voor de adressen: www.poemaproductions.com) en 18 euro aan de deur.

De animo voor SouthSideGrooves vs Gem Sessions is nu al dermate hoog gebleken dat afhankelijk van de voorverkoop wordt overwogen om de capaciteit van Poema uit te breiden. Mocht dit het geval zijn dat zal er een extra ruimte worden bijgetrokken waar de Rotterdamse DJ’s Taras & Sandeep dan de gehele nacht muzikaal invullen.


- De volgende reguliere editie van SouthSideGrooves is op 28 mei. Tomorrow heeft voor die editie Oliver Ho (UK) en Remy uitgenodigd.


- Gem Sessions keert terug op 24 juni. Dan zal Secret Cinema samen met Joris Voorn live gaan.

Location

Poema
Drieharingstraat 22
Utrecht Centrum, Nederland

Lineup

http://www.poemaproductions.com
http://www.tomorrow.nu