De meesters van de new school breakbeat en tribal house draaien voor het eerst in Nederland!

Koma & Bones
Koma & Bones (UK) hebben met hun tweede album Shutterspeed een nieuwe standaard gezet voor progressieve dansmuziek. Hun diepe en opzwepende breakbeats staan garant voor een unieke avond. Koma & Bones zullen in Mezz voor de eerste keer in Nederland te zien zijn en het duo zal er dan ook alles aan doen om een goede indruk achter te laten. Als producerstrio stonden ze eerder achter remixen van Kosheen's Hide U, X-press2's Smoke Machine en Confusion van New Order.
Ze zijn wereldwijd erkend als één van de meest gewaardeerde new school breakbeat acts en hun tracks worden gedraaid door o.a. Hybrid, Adam Freeland, Rennie Pilgrem maar ook dj's als Sasha en Paul Oakenfold. Hun album komt uit op het gerenomeerde label TCR waar eerder ook hun singles uitkwamen als Powercut en Morpheus. Samen met bijvoorbeeld de Plump DJ's zorgen Koma & Bones voor een ware opleving van de new school breakbeat en tribal house scene. (http://tcr.uk.com)

Jape Du Marie
In de jaren 80 luisterde Jape Du Marie al naar oude platen van zijn vader en zat hij gekluisterd aan de soulshow van Ferry Maat. Logisch gevolg was dat hij zich verdiepte in de skills van het mixen en een dj-carriere startte. Hij begon met drum 'n bass en groeide door naar de nu skool breakz. Nu mixt hij gerust trance, techno, progressive, drum 'n bass en breakz door elkaar en komt hij ook met eigen producties zoals een Marco V remix en een officiële track release op het Fluff Girl Wax Label. Jape won de Stereophonic DJ Contest dit jaar en de Basic Grooves DJ Contest vorig jaar in Enschede. (www.japedumarie.com)

Da Huge
Da Huge is muzikaal actief sinds 1994, eerst als rapper, b-boy en dj bij groepen als Mystical Matterz', Dutch Open en Bockerijmers. Later kwam hij in contact met jongens als Montana en Cor Fijneman toen hij de kleinste housetempel van Breda bezocht, de Spock. Toen house nog house was, raakte hij gëinspireerd door artiesten als Armand Van Helden en hij besloot om de funk te brengen in de wat snellere dance muziek. Producers die grote invloed hebben op Da Huge zijn o.a. Fat Boy Slim, Plump Dj's, Freq Nasty, Rennie Pilgrem en Aquasky. In de breakbeat stijl van Da Huge zijn invloeden terug te horen uit hiphop, reggea, p-funk, techno en zelfs trance.
In de Spock draait hij regelmatig samen met Mark Green en wisselt hij zijn breakbeats af met techhouse, groovy techno en franse nu-disco.

Da Huge stond eerder in de Mezz tijdens de GPvNL dance, op de breakbeat avond met Fauna Flash en laatst nog met de Dub Pistols. Hij draaide op Breda Barst, het Respect Festival en tijdens de release party van The Gecko Brothers. Da Huge was afgelopen jaar te horen op dancenetfm.com, 3FM en Kink FM, maar ook op verschillende internationale (internet) stations. (www.dahuge.com en www.frshdjs.com)

Location

Mezz
Keizerstraat 101
Breda, Nederland

Lineup

http://www.mezz.nl