Label na label biedt zich aan bij Sound Architecture om een label night te laten organiseren in Rotterdam. Zo hadden we al Kanzleramt, MusicMan en Lasergun. Zaterdag 26 juni ’04 is het de beurt aan het Tresor label om de headliners te leveren, Blake Baxter en Stewart Walker are in the house! Alles staat natuurlijk weer te gebeuren in Off Corso, Rotterdam.

Blake Baxter is afkomstig uit Detroit maar leeft al jaar en dag in Europa waar hij bezig is met het dj-en en produceren. Hij is zeker een van de meest uiteenlopende dj’s en producers die er zijn. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de beste man begonnen is als drummer maar tegelijkertijd ook gedichten schreef. Na zijn successen in Detroit met hits als ‘Work your body’ en ‘In this house we jack’ op DJ International en als eerste solo artiest een volledige EP op KMS (Kevin Saunderson) en Underground Resistance maakte hij in 1990 de oversteek naar Europa. Dit beviel hem zo goed dat hij hier bleef en in aanraking kwam met het Tresor label en natuurlijk de club. Uiteindelijk heeft dat er toe geleid dat hij nu in Off Corso staat tijdens Sound Architecture invites Tresor!

Een ander muzikaal hoogstandje komt van niemand minder dan Stewart Walker. Ook deze man gaat zijn geluk beproeven in Europa, want hij is onlangs verhuisd van Boston U.S.A. naar Berlijn. Dit lijkt een logische keus als je naar de tracks van deze Amerikaan luistert. Kenmerkend zijn de vette bassen zoals ze alleen uit apparatuur kunnen komen die op het Duitse lichtnet zijn aangesloten. Combineer dit met freaky hersenspinsels en je hebt geweldige muziek. Deze man wordt niet voor niks prime time neergezet.

En dan de man die dankzij zijn wervelende optredens tijdens het Movement Festival al vervolg boekingen heeft in Amerika, Joachim! In Detroit liet hij een geheel andere sound horen dan wat al die mannen daar doen en dat beviel. Maar ook in Londen en Antwerpen beginnen ze bekend te raken met zijn naam. Niet voor niks, want ook in Nederland weet hij de mensen vaak positief te verrassen met zijn optredens.

De lounge krijgt deze keer de naam Minimal Electronica Center. Eindelijk is daar dan een keer een vrouw achter de decks zou je zeggen, Szilvia Harsz is de naam. Deze schone Hongaarse is via Rotterdam uiteindelijk in Amsterdam beland. Gentlemen eat your heart out! En je krijgt vanavond niet één maar twee dj’s uit Oost-Europa! De volgende naam is namelijk Pavel Ziolkiewicz. Al vanaf zijn jeugd woonachtig in Rotterdam maar met Pools bloed. Hij zal zijn eigenzinnige electro sound ten gehore brengen. Minidell van Minimal Eindhoven was begin mei zo goed bevallen dat hij nu weer terug mag komen in Off Corso.

Sound Architecture invites Tresor, Berlin.

Location

Off Corso
Kruiskade 22
Rotterdam, Nederland

Lineup

http://www.soundarchitecture.nl

Comments

  • Goedie

    Goedie

    17 June 2004

    Vette line-up!

Comments are closed