sound architecture

De ene grote naam na de andere blijft zijn opwachting maken in Rotterdam. Deze keer zal op 5 juni één van de Kamikaze Pilots landen op Schiphol; Ken Ishii. Hij zal op deze avond van Sound Architecture in Off Corso zijn vliegensvlugge kunsten gaan vertonen. Vince Watson en Joris Voorn dienen als zijn linker en rechter wingman.

Ken Ishii is een man die altijd serieus bezig is met zijn werk als je naar hem kijkt. Strak mixend, vol energie en met een berg platen waar we hier in Europa nog nooit van gehoord hebben. Als producer is hij al sinds 1993 bezig en hebben zijn releases in diverse charts op de eerste plaats gestaan en hebben zijn tracks onderscheidinningen gewonnen. Waaronder een Mtv Music Video of the Year award voor de eerste single van zijn “Extra” album waarvoor Kouji Morimoto (director van de wereldberoemde manga Akira) de clip heeft gemaakt. Tevens heeft Ken de openings- en afsluitingstheme voor de Olympische Spelen van Japan in 1998 geproduceerd. Al met al dus een muzikale duizendpoot en dat zullen we allemaal gaan beleven op deze zaterdag.

De naam Vince Watson zal bij het grote publiek minder bekend zijn maar bij de echte technoliefhebbers des te meer. Deze Schot begon begin jaren negentig met het verzamelen van zoveel mogelijk apparatuur om te gaan produceren. Inmiddels heeft hij meerdere releases op zijn naam staan op Alola, waar hij zijn diepere kant naar voren brengt.

Hoe druk kan je het als mens hebben, vraag dat maar eens aan Joris Voorn. De derde dj in deze line-up kan erover meepraten. Release hier, release daar en dan weer een remix hier en een remix daar. Binnenkort komt de nieuwe Sound Architecture 002 uit met daarop weer een ongelofelijk aanstekelijke hit en remixen van Alexander Kowalski en Deetron. De avond in de grote zaal kenmerkt zich dus door dj's die erg sterk zijn op het producerend vlak, verwacht dus een avond met veel muzikale hoogstandjes.

In de lounge, die wordt omgedoopt tot Electronique Discotheque, zullen minimal en electro deze avond de overhand hebben. Bootleg dj-contest winnaar Zaxxon zal zijn skills hier vertonen, net als rijzende ster Kadir Pelit, en de drijvende kracht achter het nieuwe label “So Nasty”, Louis.

Tot slot, misschien hebben we deze avond ook nog wel een special guest in ons midden. Hint: Welke techno god draait er overdag in de Kuip in Rotterdam?

Location

Off Corso
Kruiskade 22
Rotterdam, Nederland

Lineup

http://www.soundarchitecture.nl, http://www.off-corso.nl