FEITEN:
TWSTd presenteert met trots een optreden van

Ken Ishii

De Japanse Techno artiest Ken Ishii is een van de meest innovatieve, experimentele producers van de hedendaagse Techno. Alhoewel hij vanuit het vaststaande, dansvloer georiƫnteerde, Detroit-afgeleide kader werkt, zorgen Ishii's verkenning van de avant-garde componeer technieken zoals chromatografie en de permanente invloed van digitale synthese er voor dat hij erg afwijkt van de traditie van de bekende motor stad.

Ishii's werk lijkt qua gevoel nog het meest op het werk van Derrick May, hoewel de invloed van meer artistiek electronische experimenten zoals Yellow Magic Orchestra en Haruomi Hosono ook prominent figureren.

Ishii released al sinds begin '90, onder z'n eigen naam bij het R&S label, maar ook als Rising Sun (bij ESP), Utu (Plus 8), Flare (Sublime) en Yoga (ESP). Z'n werk uit '93/'94 en z'n CD Reference to Difference (Sublime) vormen een paar forse peilers voor de hedendaagse techno. Gebruik makend van Britse bleep en breakbeat Techno, maar ook elementen van de 20e eeuw avant-garde, spreid Ishii's mooiste werk zich uit op de bekende vaste, ritmische structuur van Techno, waarbij elementen van chaos en verstoring als een lekkere wig erin verweven zijn.

Als je niks wilt missen kom dan vroeg naar TWSTd, vanaf 18.00 is er Rustici (aperitivo italiano)

Location

TWSTd
Weteringenschans 157
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.twstd.nl

Comments

  • Goedie

    Goedie

    13 May 2004

    *update*
    Ken Ishii is aan de line-up toegevoegd.

Comments are closed