Speaker Play

Na de afgelopen uiterst succesvolle editie met Richie Hawtin is het nu de beurt aan een andere grootmeester binnen de dancescene, Derrick May.

Deze uit Detroit afkomstige DJ behoort samen met Juan Atkins, Kevin Saunderson, Carl Craig en Jeff Mills tot de absolute pioniers die de house & techno gemaakt hebben tot wat het nu is. Eind jaren tachtig creerden zij in Detroit de blauwdruk voor de techno met projecten als Rhythm is Rhythm, Inner City, Reese, Mayday, 69 en Model 500. Zijn label Transmat en sub label Fragile Records staan al jarenlang garant voor een stroom aan kwaliteits releases met bijna instant-classics van artiesten als Reese, Aril Brikha, Suburban Night en Derrick May zelf als Rhythm is Rhythm.

Op deze avond zal de techno-legende een speciale drie uur durende set verzorgen. Tevens zal er ook een live optreden van Jerome plaatsvinden, deze Amsterdamse techhouse producer brengt al jarenlang kwaliteits releases uit op labels als NRK, Bio, Immigrant, Music Man en Jamie Anderson's Artform Records. Daarnaast zal de avond muzikaal ingeleid worden door Voltt en Traffic resident Bart Skils.

In de tuinzaal zal er op deze avond een electro special plaatsvinden. Steve Rachmad zal onder zijn alter ego Sterac Electronics een optreden verzorgen. Afgelopen jaren heeft hij een aantal projecten uitgebracht op Music man en zijn eigen label label Interpersonal XP. Hij zal muzikaal worden bijgestaan door Dimi Angelis. Al met al reden genoeg om op 12 maart af te reizen naar de Arena.

Location

Hotel Arena
's Gravesandestraat 51
Amsterdam, Nederland

Lineup