nieuw vuil 24-03-2007

Na een meer dan succesvolle kick-off in januari zijn we 24 maart weer terug in Simplon! Ook 24 maart is er geen ruimte voor duffe performanceloze ‘een-druk-op-de-knop-laptop-live-acts’ en djs die eens in de tien minuten een plaatje opzetten. Ook nu is er geen ruimte voor gelikte minimal, club of eclectische-middle-of-the-road-house waar tegenwoordig te pas en te onpas het label ‘electro’ op wordt gedrukt. 24 maart zal tijdens Nieuw Vuil vuige electro, electronica en dikke techno de boventoon gaan voeren.

Twee live-acts en een keur aan djs zijn ditmaal verantwoordelijk voor spierpijn en oorsuizen op de zondag. Headliners van de avond zijn allereerst de Computer Controlled DJs uit Manchester. Steve en Steve mixen haarfijn alle stijlen van electro, techno en breakbeat door elkaar met hier en daar een zompige acid track. De residents van de legendarische avond “Sequence” delen maandelijks het podium met artiesten als LFO, Modeselektor, Autechre en Surgeon. 24 Maart maken ze voor het eerst Nederland en dan vooral Simplon onveilig met een lange dj-set!

Cosmic Force is een van de dragers van de Nederlandse electroscene. Meer dan tien jaar geleden bracht hij zijn eerste plaat uit op Clone en sindsdien voegde hij verdienstelijke releases toe aan zijn lijst op wederom Clone en op Marguerita Records, het door hem zelf gerunde electrolabel waar ondertussen artiesten als Legowelt en Luke Vibert tracks op hebben uitgebracht. De rauwe electro die hij uit een waslijst aan analoge apparaten trekt zal Simplon gegarandeerd doen ontploffen.

Naast deze twee headliners kun je weer een flinke portie electro en techno verwachten van Wesz en zorgt Zudisko voor een vrolijke clashy noot. Robbie Nerve zal na zijn succesvolle optreden ook dit keer weer dikke geluiden uit z´n apparatuur sleuren. Oni Lee zorgt wederom voor een flinke dosis vunzige visuals.

Location

Simplon
Boterdiep 69
Groningen, Nederland

Lineup

http://www.nieuwvuil.nl