subtronics 24-03-2007

Met trots presenteert Subtronics een nieuwe editie in Amsterdams hotspot 11.
Deze avond staat in het teken van de release van het Mistical album. Mistical is een samenwerking tussen drum&bass producers Marcus Intalex en St Files uit Manchester en Calibre uit Belfast. Naast releases op eigen labels als Soul:r en Signature hebben de heren de afgelopen jaren releases gehad op vooraanstaande labels als Metalheadz van Goldie, 31 Records van Doc Scott en Talkin Loud van Gilles Peterson. Met hun diepe en soulvolle producties zijn zij het muzikale geweten van de drum&bass scene.

Na lang wachten ligt nu eindelijk hun debuutalbum genaamd '11th hour' in de winkel.
Van LTJ Bukem via Funkadelic naar Carl Craig. Het mag duidelijk zijn waar de heren hun inspiratie vandaan halen. Op het album staan een aantal interessante samenwerkingen. Onder andere met houseveteraan Robert Owens. Na zijn samenwerking met drum&bass producer London Elektricity leek hij genoeg te hebben van het genre, maar onlangs is hij aan een comeback begonnen. Het schitterende 'Believe'schittert op dit album. Andere vocale bijdragen o.a. van MC DRS, Diane Charlemagne en MC Tweed.

Op zaterdag 24 maart presenteren Marcus Intalex en Calibre samen met vaste MC, MC DRS, het nieuwe album. Zij worden bijgestaan door labelgenoot Martyn en Subtronics residents MSC & D Virus.

Location

11
Oosterdokskade 3-5
Amsterdam, Nederland

http://www.subtronics.nl
http://www.ilove11.nl