houseplay 23-03-2007

Op vrijdag 23 maart schijnt er een zomerse zon boven Panama*. Deze zomer strijkt Panama* neer op Ibiza, reden genoeg voor een voorproefje in de vorm van HOUSEPLAY - Ibiza Pre-Party Edition met niemand minder dan de heren van Phats & Small (UK). Met hun grootste hit ‘Turn Around’ hebben ze zichzelf overduidelijk op de kaart weten te zetten. Naast Phats & Small staan de Panama* residents El Sandro en Jan Boom geprogrammeerd. Deze heren hebben samen regelmatig de studio compleet op zijn kop gezet, of dit hun dat ook in de club lukt, no doubt! Op de deadline heeft Panama* rising star ‘Igor Valente’ nog gestrikt voor een gig. Bart Thimbles gaat samen met zijn vrienden van het label ‘Therapy’ zijn kwaliteiten als psycholoog tonen in de studio. Bart Thimbles treedt aan in de vorm van Therapy Works & Friends.

Jason "Phats" Hayward and Russell Small maken samen Phats & Small. Het jaar 1998 heeft deze mannen bepaald geen windeieren gelegd. Er werd een release uitgebracht met de naam “Turn Around”, maar het was pas een jaar later dat deze track een wereldhit werd. De vocalen werden opnieuw ingezongen door Ben Ofoedu en het bedje was gespreid. Een stoom van aanvragen voor remixes kwam binnen en ook hier werd succes geboekt. Een waanzinnige remix van de Earth Wind & Fire classic “September” zorgde ervoor dat Phats & Small een gevestigde naam werd. Albums werden gereleased, platen uitgebracht and so on. Door de jaren is Phats & Small een aantal malen gewijzigd in de samenstelling. De lead-singers namen in rap tempo het stokje van elkaar over. Op het laatste eigen album van Phats & Small “Sun Comes Out” is de teruggekeerde Ben Ofoedu weer te horen, maar niet alleen op dit album, ook tijdens HOUSEPLAY!

Lang hoefde er niet nagedacht te worden over de programmering naast Phats & Small. De Panama* residents El Sandro en Jan Boom gaan hun opwachting maken in het theater. Electro, Breakbeat, Tech-house en Progressive mixen deze heren feilloos door elkaar heen. De vaste bezoekers van Panama* weten precies waar we het over hebben. Tijd voor deze mannen om afzonderlijk hun kunsten te tonen aan de bezoekers van HOUSEPLAY. Igor Valante zal ook zijn opwachting gaan maken gedurende deze avond. Igor is er eentje om in de gaten te houden. Na talloze sets gedraaid te hebben in Panama’s Porto* aan de tropische Loosdrechtse plassen, is hij meer dan bekend met het opwekken van een zomerse sfeer.

Therapy Works is verantwoordelijk voor de muziek van de studio. Recentelijk heeft Bart Thimbles een dubbel cd gereleased: Therapy Works. Het is een verzamel cd van de beste tracks welke de afgelopen 6 jaar op zijn label ‘Therapy’ zijn uitgekomen. Een cd met diverse invalshoeken van house, dat is het eindresultaat, precies waar het label voor staat. Welke invalshoek bekeken gaat worden in de studio.. de juiste!

Location

Panama
Oostelijke handelskade 4
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.panama.nl