Rebelbass is naast een breed georiënteerde danceavond vooral een een visie, een scout én altijd anders. Rebelbass signaleert én introduceert dance muziek in al zijn soorten. Rebelbass begon als titel van de column die Aïda Spaninks - alias Lady Aïda - schreef voor muziektijdschrift OOR in 1999 en die van haar eigen Rebelbass website. De allereerste editie van de Rebelbass feesten vond plaats in het jaar 2000. Er volgden diverse Rebelbass feesten door het land en inmiddels heeft Lady Aïda haar eigen Rebelbass weblog op www.3voor12.nl, dé popmuzieksite van de VPRO waarop zij dagelijks bericht over de dance scene.

Lady Aïda (NL)
De Eindhovense Rebelbaas draagt niet voor niets de titel First Lady van de Nederlandse Techno scene. Ze zit al bijna twintig jaar in het vak, en is geen millimeter geweken van haar idealen. Het allerbelangrijkste vindt ze de totale vrijheid om haar eigen muziekding te doen, en dat zijn de grenzen van techno en electrobeats overschrijden.

Pan (Redzone NL)
Underground of niet, de drum 'n bass blijft in ontwikkeling! Martyn Deijkers alias dj Pan is één van de oprichters van het Red Zone Drum ‘n’ Bass collectief. Naast de clubavonden in Eindhoven is de Red Zone crew ook actief in de rest van Nederland. De 28 jarige Pan, die in 1996 begon met draaien, draait alles met soul maar dat kan ook snoeihard zijn. Naast Lowlands en het clubcircuit in Nederland is DJ Pan ook actief in het buitenland. Dit voorjaar toerde hij nog door Amerika onder andere in Chicago, Dallas, Washington DC. Naast draaien produceert Martyn Deijkers ook platen. In het najaar verschijnen zijn releases op de gloednieuwe labels als play:me: en revolv:er.

Drillem (NL)
"Coole beats die net zo goedkoop zijn als het Rotterdamse Centraal station er uitziet, onheilspellende soundscapes waar de Mathenesserdijk ’s nachts niet voor onderdoet, smeriger dan de dames van de Keileweg en relevanter dan alle speedfreaks die achter Ted Langebach aanlopen. Met echo’s van Peaches en Le Tigre en t-shirts die knipogen naar Das Pop." Zo klinkt Drillem dus, het spraakmakende liveproject van La Kidda-zangeres Arjo met de visuals van Jillem. Rebelser kan niet!

Location

Hedon
Burgemeester Drijbersingel 7
Zwolle, Nederland

Lineup

http://www.hedon-zwolle.nl
http://www.rebelbass.com
http://www.vpro.nl/weblog/index.jsp?maps=14605939
http://www.redzoneheadquarters.com
http://www.drillem.com