sasha world tour 17-07-2005

Deze zomer reist dj Sasha de hele wereld rond om z’n nieuwe album Fundacion NYC onder de aandacht te brengen. Slechts weinig internationale clubs kunnen aan de hoge eisen van deze superster dj voldoen. Panama is er een van.

Dit keer pakt Sasha het helemaal anders aan. Om de sound van zijn nieuwe mix-cd Fundacion NYC zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen, brengt hij speciaal voor de gelegenheid zijn Ableton set mee voor een optimale live-feel. Fundacion NYC is gebaseerd op de sets die Sasha verzorgde in de Crobar club in New York. Volgens Sasha is de Ableton techniek de reden waarom hij een enorme hoeveelheid nieuwe inspiratie heeft gekregen. Hij kan hiermee wel vijf tracks tegelijk mixen waardoor compleet nieuwe geluidspatronen ontstaan die met de reguliere mixtechnieken onmogelijk waren.

Sasha komt onder de vlag van Global Underground en Fundacion NYC naar Amsterdam. Hij is afkomstig uit dezelfde muzikale hoek als John Digweed. Ze hebben gemeen dat ze beide feilloos een sfeer weten neer te zetten die de luisteraar van de ene stemming in de andere brengt. Bovendien is Sasha een begenadigd producer wiens werk grote indruk maakte. Het album Airdrawndagger is daar een sfeervol voorbeeld van. Op Fundacion NYC is de muzikale richting van Sasha enigszins verlegd. Verwacht coole electrohouse en vergeten classics.

Naast Sasha treedt de Hollander Matthew Dekay op. Deze vooral internationaal zeer gewaardeerde dj en producer is in Nederland bekend van z’n mix werk voor de Extrema organisatie en de bootleg die hij maakte van de Beastie Boys hit ‘Intergalactic’. Matthew drong inmiddels door tot de hoogste internationale regionen door de productie van een Essential Mix voor BBC Radio1. Ook trad hij op met z’n Matthew Dekay band waarmee hij elektronica en live-instrumenten weet te combineren.

Location

Panama
Oostelijke handelskade 4
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.panama.nl