Traffic logo foto

Jeff Mills doet in april tijdens zijn 'Three ages tour' drie verschillende locaties aan. Eén daarvan is de Melkweg. Tijdens deze avond zal tevens Buster Keaton's "The Three Ages" (1923) film getoond worden. Een 'stomme' film waar Mills de soundtrack voor gemaakt heeft. Een interessante combi voor de echte Mills liefhebbers!

Op donderdag 21 april vindt in de Melkweg te Amsterdam een hele speciale editie van Traffic plaats. Die avond zal namelijk een van de grootmeesters uit technoland plaatsnemen achter de decks: niemand minder dan Jeff Mills.

Jeff Mills bezoekt de Melkweg in het kader van zijn nieuwe "The Three Ages" project. En bij de wereldtour die aan dit muzikale project verbonden is kan een bezoek aan Amsterdam natuurlijk niet missen. Het "Three Ages"- concept bestaat onder andere uit de originele filmklassieker van de Buster Keaton, waarvoor Jeff Mills speciaal een nieuwe soundtrack gecomponeerd heeft.

De in 1924 gemaakte "stomme film" zal op deze Traffic avond om 22.30 in première gaan. Verder behoeft de grootmeester uit Detroit nauwelijks introductie. Als mede oprichter van het
legendarische "Underground Resistance" heeft hij talloze classics op z'n naam en met zijn tijdloze releases op labels als Axis, Purpose maker en Tresor behoort hij zonder meer tot de internationale deejay-elite. Mills staat bekend om zijn weergaloze mixtechniek. Met drie decks en een Roland 909 drumcomputer zet hij technoplaten om in pure energie.

Het speciale van deze avond is, dat in de Melkweg de officiële Nederlandse première van zijn "Three ages" project plaatsvindt. Om 22.30 wordt de Buster Keaton classic "The Three Ages" voor het eerst in ons land vertoond met de soundtrack die Jeff Mills ervoor componeerde. Naast een inleiding van de man himself zal dit de uitgelezen kan zijn om “The Three Ages” voor het eerst in een nieuw licht te zien.
Niet te missen dus!

Na de première van de film wordt de avond muzikaal ingeleid door Traffic resident Aron Friedman, die met zijn originele kijk op techno de zaal opwarmt voor de meester. Mills zal daarna met een drie-uur-set de avond tot een knallend einde brengen, zoals alleen hij dat kan. Kaarten voor de avond kosten 13,= en zijn verkrijgbaar bij de onderstaande voorverkoopadressen. Meer informatie over deze avond is te vinden op de geheel vernieuwde Traffic-site www.traffic.cd.

Location

Melkweg
Lijnbaansgracht 234a
Amsterdam, Nederland

Lineup

www.melkweg.nl

Comments

 • Chris

  Chris

  16 March 2005

  Cool!! Grappig, een Jeff Mills soundtrack bij een stomme film, ben erg benieuwd!

 • kimberley

  kimberley

  17 March 2005

  leuk op een donderdag een keertje, ga wel ff kijken denk ik

Comments are closed