industry v3.05 16-04-2005

Op Zaterdag 16 april 2005 vindt in Café Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam de derde editie van ‘Error Industry’ plaats. Het evenement biedt podium aan vernieuwende jonge kunstenaars binnen elektronische audio- en videokunst. eRRorKREW probeert zich los te rukken van het Amsterdamse clubcircuit door avonden te organiseren die persoonlijk en creatief van inhoud zijn. Afwisseling, warmte en betrokkenheid zijn voor eRRorKREW elementen die binnen het huidige (Amsterdamse) uitgaansleven vaak missen.

De vanuit Amsterdam opererende eRRorKREW richt zich, vooral op warme/experimentele elektronische muziek zoals; acoustic electronix, experimental breaks, minimal techno en electro. De website (www.errorkrew.nl) biedt plaats voor; geluidsopnames van optredens, uitzenden van webradio, foto’s van feesten en nieuwe releases en tips (in samenwerking met Boudisque en KAOS Amsterdam). Door al deze activiteiten probeert de eRRorKREW een platvorm te creëren voor nieuwe muzikanten en kunstenaars die ruimte of project zoeken waar zij aan mee kunnen werken.

Zoals de vorige twee edities van Error Industry al deden vermoeden zullen er ditmaal weer boordevol verfrissende acts te zien, te horen en vooral te voelen zijn. In het begin van de avond veel experiment met eigen materiaal van Hakki Takki, bijgestaan door dj Zeezout. De Rotterdamse formatie ‘Clique 2’ zal een live optreden verzorgen. Zij zijn bekend van o.a. Photonic Festival, dat afgelopen zomer voor de 2e keer werd gehouden in Soest. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ze door Arnold Fabrie van Photonic de visuals laten verzorgen bij hun act. Voor de rest van de avond worden de visuals verzorgt door Analog Recycling, dit vj-collectief heeft gestaan op feesten en festivals als: Impulz, Drum Rhythm Festival en Tiësto Solo Tour en 10 years of Quazar. De dj’s Dataflush, Märklin(Square), Zeezout en Qfx zullen het publiek laten swingen op electro, IDM en veel breaks en beats. Bij eRRorKREW wordt altijd voor een eigenwijze aanpak gekozen en er zal voor muziek liefhebbers een vijver aan materiaal voorbij komen, waarbij de voetjes zeker van de vloer zullen komen. De zaal is geopend vanaf 21:00 uur, kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Boudisque en Café Vaaghuyzen.

Location

Café Pakhuis Wilhelmina
Veemkade 576
Amsterdam, Nederland

http://www.errorkrew.nl