John B is één van de meest opvallende verschijningen in de dansmuziek, niet in de laatste plaats door zijn uiterlijk! De afgelopen acht jaar heeft hij constant voor vernieuwingen in de Drum&Bass gezorgd. De meeste mensen kennen hem van dansvloerknallers als ‘Up All Night’, waarvan hij 40.000(!) exemplaren verkocht. John durft te experimenteren en dat hoor je in zijn muziek. Hij maakt uitstapjes naar jaren '80 muziek, electro en trance zijn eerder regel dan uitzondering. Gelukkig neemt John B zichzelf niet al te serieus: zo wist hij een heel nummer te schrijven op basis van de bekende Nokia ringtone. Een DJ-set van John B staat garant voor heerlijke dansvloerknallers, crossovers naar electro en trance en last but not least: een flinke dosis humor!

John B's labelgenoot Tim Exile maakt het zo mogelijk nog bonter. Deze muzikale alleskunner (DJ/Producer/Programmeur/Live-performer) heeft in zowat elk genre een vinger in de pap: van klassiek tot techno, breakcore en natuurlijk Drum&Bass! Talloze releases heeft Tim uitgebracht op prestigieuze labels als Moving Shadow en Planet-Mu! Tijdens fckn wckd* komt Exile een enerverende liveset weggeven: je kunt een opzwepende mix van jungleklassiekers, snoeiharde Drum&Bass en breakcore verwachten. Schrik niet als je nummers van Kelis, Squarepusher en Aphex Twin door de zaal hoort denderen op het moordende tempo van 180BPM!

In 2002 richtten DJ's Tek, Kjeld en John Doe een deejay-collectief op vanwege het ontbreken van jungle/drum'n'bass feesten in Tilburg en regio. De fckn wckd* crew werd geboren met als doel om drum'n'bass weer op de kaart te zetten in Tilburg. Dit heeft er tot geleid dat Tilburg sindsdien weer een vaste drum&bass-avond heeft in het grootste poppodium van Zuid-Nederland: 013 te Tilburg.

Drop Da Funk is een DJ-team dat bestaat uit drie DJ’s: DJ Knowledge (Antwerpen), DJ Fonkee Monk (Turnhout) en DJ Respect (Lanaken). Dit team ontstond eind 2004 nadat de verschillende DJ’s al enkele keren samen hadden gedraaid en op het idee kwamen om een team te vormen. Het recept van Drop Da Funk is op een eigen originele manier funky urban music brengen zonder in clichés te vervallen. Het Drop Da Funk-team brengt een aangename mengeling van verschillende urban stijlen zoals party-hiphop, lekkere zwoele R&B en hot dancehall vibes!!! Bovendien kennen ze hun klassiekers en door de verschillende achtergronden en ervaringen van elke dj weten ze zich perfect aan te passen aan welk publiek dan ook!

Location

013
Veemarktstraat 44
Tilburg, Nederland

http://www.013web.nl
http://www.intransit-johnb.com
http://www.warprecords.com/bleep/current_item.php?selection=ZIQ113_DM
http://www.wckd.nl
http://www.dropdafunk.be
http://www.counterintelligence.nl
http://www.beta-recordings.com
http://www.planet-mu.com