panama

420 Recordings is het label gerund door de Duiste DJ en producer Timo Maas. Na een geweldig ontvangen optreden in Panama keert hij nu terug. Vrijdag laat hij horen waar 420 voor staat. Music for the Maases!

Soms zijn er van die momenten dat het tussen club, publiek en dj zo goed klinkt dat het zonde zou zijn om niet weer snel opnieuw bij elkaar te komen. Het laatst optreden van Timo Maas in Panama was zo’n moment. En omdat Timo ook erg onder de indruk was wilde hij graag terugkeren in Panama. Aanstaande vrijdag start z’n eigen vaste avond in de club. Hij verwacht hier eens in de twee a drie maanden achter de draaitafels te staan. Iedere keer introduceert hij een nieuw talent van z’n label 420 Recordings.

Al sinds het begin van de jaren ’90 is Timo Maas aanwezig in de internationale dancescene. Begonnen als trancegeoriĆ«nteerde dj heeft hij zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest innovatieve producers als het om kwaliteitselektronica gaat. Maas produceert enorm veel. De afgelopen drie jaar heeft hij al meer dan tachtig producties op z’n naam gezet. Hij brengt werk uit onder namen als Mad Dog & Englishman en Orinoko en was verantwoordelijk voor remixen zoals ‘Dooms Night’ van Azzido da Bass. In 2002 vestigde Maas definitief z’n naam met het goed ontvangen artiestenalbum Loud.

Het was daarom een niet meer dan logische stap om een eigen label te beginnen: het aan Hope Recordings gelieerde 420 Recordings. Maas starte het label samen met compagnon Martin Buttrich. Artiesten die bij 420 getekend hebben zijn o.. Loco Dice, DJ Hyper, D:Weed en Haktan O’Nal. Timo houdt zich bezig met het werven van artiesten.

In Panama is vrijdag het beste van 420 Recordings te horen als Timo met z’n outfit neerstrijkt in de nachtclub. Zelf zal hij een forse set voor z’n rekening nemen en daarnaast neemt hij versterking mee. Maas introduceert tijdens deze editie van 420 de jonge dj Daniel Taylor. Nog maar 17 jaar en oorspronkelijk afkomstig uit Estland is dit talent een van de meest veelbelovende nieuwe krachten van 420. Maas is erg onder de indruk van hem. Volgens hem ‘eet hij funk in plaats van cornflakes als ontbijt’.

In de Panama-studio draait DJ Reece ‘Carte Blanche’. Reece is een muzikale Kameleon die breed draait, van diepe minimale house tot funky tech-house.

Main
Timo Maas – Daniel Taylor

Studio
Carte Blanche – Reece solo

Location

Panama
Oostelijke handelskade 4
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.panama.nl