den haag ruist 23 10-02-2005

Op donderdag 10 februari a.s. vindt een showcase plaats van het label ZOD uit Milwaukee (VS), uitvalsbasis van o.a. Bogdan Raczinski, Venetian Snares en Doormouse. Het label is gespecialiseerd in breakcore, breakbeat en IDM, en heeft sinds de oprichting in 2000 inmiddels een indrukwekkende lijst releases uitgebracht.
Op de avond een sterke afvaardiging bestaande uit:

Emotional joystick (VS)
In de goede traditie van de breakcore zet Emotional joystick een set neer met harde en complexe beats en basloopjes, die echter ook zeer dansbaar en 'soulful' kunnen zijn. Denk aan Squarepusher op een Gabber trip. Tijdens zijn optredens neemt hij de ruimte om ook te improviseren, waarmee hij een aangename uitzondering is op veel laptopartiesten.

Curtis Chip (VS)
Curtis Chip, mede-oprichter van het ZOD label, put rijkelijk uit muziekstromingen als electro, jungle, gabber en punk. Hij breidt de stijlen aan elkaar met aanstekelijke melodieen en samples van eigen drumwerk (hij was oorspronkelijk drummer) en haalt het geheel door een polyritmische mixer. Het eindresultaat is even vreemd en ingenieus als dansbaar.

Binray (UK)
De uit Bristol afkomstige Binray begon ooit in een koeienstal met een Atari set up waarvan het voorgebrachte geluid door een gitaarversterker werd uitgestuurd. Hij maakt complexe breakbeat / IDM electronica, die zich kenmerkt door een hang naar technische perfectie, dat echter niet klinisch wordt.

Viberaider (VS)
Volgens de bio heeft Viberaider in Amerika en Canada al menige dansvloerrobot geprogrammeerd. Op deze avond zal zij echter gewoon zelf de plaatjes op de draaitafel leggen.

Location

Zuidwal
Lange beestenmarkt 200-206
Den Haag, Country object (1)

http://www.goldcoast.nl/zuidwal
http://www.zodrecords.com
http://www.emotionaljoystick.net
http://www.curtischip.com