everybody is a freak 26-02-2005

Op 26 februari zal Sander Kleinenberg 6 uur lang zijn eigen freakshow opvoeren in het Paard van Troje. Iets wat hij eerder deed op Nieuwjaarsdag ‘05 in de Crobar in New York. Stanton Warriors en dj Radar freaken met hem.

Denk aan de sfeer van een oud circus waar freaks de show stelen .In de Crobar in New York vinden elke maand dit soort taferelen plaats als Sander Kleinenberg hier z’n kunsten vertoond. 26 februari zal het Paard als decor fungeren voor zijn freaky style. Sander draait 6 uur lang solo in de grote zaal. Dj Radar begint om 0:00 uur in de kleine en zal opgevolgd worden door Stanton Wariors rond 02:00 uur.

Sander Kleinenberg is een van Nederlands meest succesvolle dj’s. In binnen- en buitenland trekt hij volle zalen met zijn typische, gloedvolle sound die zowel overweldigend als intiem is. Sander Kleinenberg is als dj én producer, een van de snelst stijgende sterren in de dance-scene. Na enkele jaren van relatieve anonimiteit schiet zijn populariteit omhoog als zijn sound vanaf ‘98 doorbreekt in Engeland. Het levert hem een Dancestar Award op voor een remix van Justin Timberlake’s ‘Rock your Body’ en een nominatie voor de vorige Everybody dubbelaar. Met z’n single “The Fruit” bestijgt hij op dit moment de Nederlandse hitlijsten..

Het Engelse duo Stanton Warriors is er ook weer bij, net als in Panama. De masterminds achter de Stanton Warriors zijn Mark Yardley en Dominic B. Bekend geworden met hun eclectische stijl waarin underground house, hip hop, electro en funk zijn samengesmolten tot wat het best als de ‘Stanton Sound’ kan worden omschreven. Naast begenadigde dj’s zijn de twee ook veelgevraagde remixers met opdrachtgevers als Basement Jaxx, Missy Elliot en Jocelyn Brown.

Dj Radar, oftewel Serge Dodwell, brengt deze avond new skool breakbeat naar het Paard. Radar is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Voordat hij zijn DJ carrière startte in 1994 was hij roadmanager van muzikanten als Maceo Parker, Eddie Harris en George Clinton. De volgende uitspraken zijn van hem: 'Ik ben zelfs een weekje met Miles Davis mee geweest. En volgens mij ben ik met Candy Dulfer de enige Nederlander die in Paisley Park is geweest, de studio's van Prince.' We hebben hier dus te maken met een echte freak op muziekgebied. Helemaal op z’n plaats dus de 26e!

Location

Paard van Troje
Prinsegracht 12
Den Haag, Nederland

Lineup

http://www.everybodyworldwide.com
http://www.paard.nl