Als je het tienjarig jubileum van Fluid viert, dan haal je de allerbeste artiesten naar de Effenaar! Met gepaste trots presenteren Lady Aïda en de Effenaar het exclusieve live optreden van Octave One! De broers Lorne, Lenny en Lawrence Burden zijn Octave One uit Detroit.

De eerste single -een absolute klassieker- van Octave One, 'I Believe' (Transmat) - werd in 1989 opgenomen in de studio van Juan Atkins (Metroplex) met een geleend keyboard van Kevin Saunderson (Inner City). Met 500 dollar op zak en een kantoortje annex studio op 430 West Eight Mile Road, richten de gebroeders Burden niet veel later hun eigen platenlabel 430 West op. 430 West behoort inmiddels tot één van de belangrijkste house/techno labels van Detroit. Inmiddels heeft Octave One vele singles en albums op hun naam geschreven. Met de hit 'Blackwater' brak het trio door tot in de Britse clubhitlijsten. Dit najaar komt het nieuwe album van Octave One 'The Theory of Everything' uit. Voorloper op het album is de single 'All2U' die eind mei verscheen. Op de onlangs vernieuwde website van Octave One zijn stukjes audio te beluisteren.

Vanavond in de Effenaar een live preview van het veelbelovende nieuwe album. Daarnaast heeft Lady Aïda aan DJ Lawrence Burden gevraagd om ook wat platen mee te nemen. Lady Aïda draait zelf natuurlijk ook haar mooiste platen uit haar immense Detroit techno collectie. Music for real people!

Location

De Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, Nederland

Lineup

http://www.effenaar.nl