defected in the house

Club More beleeft aanstaande zaterdag 26 juni een primeur. Voor het eerst vindt op die datum in Nederland een 'Defected in the House' evenement plaats. Gast dj's zijn Roog, Martin Solveig en Tony Garvey. Het belooft een bijzondere avond te worden vol soulvolle kwaliteitshouse.

Het gebeurt zelden dat een label groter wordt dan de artiesten die er op uitkomen. Maar het uiterst succesvolle Engelse label Defected is de uitzondering die deze regel bevestigt. De afgelopen jaren heeft Defected een bijna mythische uitstraling verworven met een stortvloed aan succesvolle releases van onder meer Roger Sanchez, Kings of Tomorrow en Junior Jack&Kid Creme. Defected ging nog maar vijf jaar geleden van start maar heeft in die korte tijd vele grootheden aan zich weten te binden. Zo behoren de Masters at Work tot de stal, net als Jazzy Jeff, Roland Clarke, Robbie Rivera, Gene Farris, Miguel Migs, Martin Solveig, Brian Tappert en de nieuwste aanwinst: Hardsoul aka Roog.

Om te laten horen voor welke sound Defected staat, organiseert Club Risk op 26 juni in de Amsterdamse More de eerste Defected in the House showcase.

‘In the House’ is een sublabel van Defected dat recent scoorde met de editie van dj Dimitri from Paris. Maar liefst 75.000 verkochte exemplaren laten zien dat in de malaise van de muziekindustrie wel degelijk lichtpuntjes te ontdekken vallen. Kwaliteit overleeft altijd. Speciaal voor deze gelegenheid gaat Defected een samenwerking aan met de meest voor de hand liggende partner in het Hollandse dancelandschap: Club Risk. Gezien de gedeelde voorliefde voor de beste soulvolle house is Risk de meest voor de hand liggende partij voor deze onderneming.

Speciaal voor deze Defected in the House showcase heeft Risk samen met het label een representatieve line up samen gesteld. Achter de draaitafels staan Martin Solveig, Tony Garvey en de Nederlandse Defected telg Roog. Martin Solveig is de Parijse eend in de Londense bijt. Solveig maakte diepe indruk met zijn in 2002 uitgekomen album ‘Sur la Terre’. Hij scoorde onlangs ook met de single ‘Rocking Music’. Tony Garvey, al jaren werkzaam voor het soulvolle label en een veel geziene warm-up dj, zal ook op 26 juni de eerste uren gaan vullen. Uiteraard wordt deze line up gecompleteerd door Roog, die zich sinds dit jaar ook tot de Defected-crew mag rekenen. In mei bracht Defected zijn underground hit met Ron Carroll ‘Back Together’ opnieuw uit. Roog is de trotse Nederlandse vertegenwoordiger van de sound van Defected.

Deze eerste aflevering van Defected in the House moet het begin worden van een serie waarbij op regelmatige basis dj’s van het label Nederlandse en Belgische clubs zullen aandoen. De eerstvolgende Defected in the House avond vindt dit najaar plaats.

Location

More
Rozengracht 133
Amsterdam, Nederland

Lineup

http://www.clubrisk.nl
http://www.expectmore.nl