Op woensdag 19 mei (donderdag Hemelvaartsdag) gaan we groots uitpakken. Niemand minder dan Ben Sims en Blake Baxter zullen komen draaien op Solid Grooves.
Verwacht brede sets met diverse muziekstijlen.

Ben Sims (Theory, Londen)
Ben Sims heeft de afgelopen jaren laten horen waarom hij tot de top dj's van de wereld behoort. Vanaf zijn 10e bezit hij al draaitafels en verzameld zich suf aan platen varierend van hip hop, electro, techno tot rare groove. Door zijn opvallende 3 deck hip-hop mixstijl werd hij al snel opgemerkt door bookingsagency Dynamix Berlin. Daardoor kwam hij in contact met zijn grote voorbeelden zoals Derrick May, Carl Craig en Jeff Mills. Hij runt 5 labels waar hij (en andere artiesten) diverse soorten muziek op uit kunnen brengen (Hardgroove, Ingoma, Theory, Symbolisme en Native). Remixen heeft hij gemaakt voor o.a. Green Velvet, Blake Baxter en Adam Beyer. Binnenkort gaat zijn eerste eigen album uitkomen op Peacefrog. Verder kom je Ben samen met Mark Broom nog wel eens tegen als Roku (4 deck, 2 mixers).

Blake Baxter (Tresor, Detroit)
Blake Baxter uit Detroit begon zijn muziekale carriere als drummer. Toen hij aan het begin van de jaren 80 begon met draaien kwam hij in contact met de Chicago House sound. Al snel begon hij met produceren, wat resulteerde in een productie (Work that body) op het legendarische DJ International in 1985 (als enige Detroit artiest). In 1987 kwam zijn 4 track EP uit op KMS (Kevin Saunderson) waardoor hij bevriend raakte met o.a. Kevin, Derrick, Jeff en Juan. Samen met deze Detroit artiesten tourde hij al snel over de hele wereld. Zijn classic "Sexuality" kwam uit in 1989 op Incognito records Detroit. Vanaf 1991 begon hij ook met produceren op het Berlijnse label Tresor. Sinds dien verblijft hij grotendeels hier in Europa om te produceren, dj-en en op te treden. Zijn stijl is breed, van house tot stevige techno.

Invite (Solid Grooves resident)
Onze vaste dj Invite zal deze avond beginnen. Om ook van Invite wat langer te kunnen genieten gaan we een uur eerder open. Dus voor deze keer vanaf 22:00 tot 04:00.

Omdat Ben voor zijn nieuwe album samen met Blake een nummer heeft gemaakt vinden ze het leuk om ook eens samen met elkaar te kunnen draaien.

Location

Tivoli
Oudegracht 245
Utrecht, Nederland

Lineup

http://www.solid-grooves.nl

Comments

 • Goedie

  Goedie

  13 March 2004

  Weer een goede line-up en ook leuk voor Invite dat hij nu een uurtje eerder mag beginnen. :)

  Ook leuk om te weten:

  Omdat Ben voor zijn nieuwe album samen met Blake een nummer heeft gemaakt vinden ze het leuk om ook eens samen met elkaar te kunnen draaien. Zet deze avond daarom maar alvast in je agenda…

Comments are closed