mazzo

Housetempel de Mazzo wordt na 24 jaar bedreigd met definitieve sluiting door de komst van appartementen. De gemeente Amsterdam heeft andere plannen met het gebouw en daar moet blijkbaar alles voor opzij!
Het officiƫle persbericht van de Mazzo:

Mazzo houdt op aan Rozengracht!

Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Maar liefst 24 jaar is club Mazzo aan de Rozengracht 114 gevestigd. In 1980 opende zij club haar deuren en ontving in een kleine kwart eeuw miljoenen bezoekers. Mazzo is daarmee een van de oudste clubs van Amsterdam en zelfs van Nederland. Talloze dj’s, muziekstijlen en uitgaanshypes zijn aan de club voorbij getrokken. Club Mazzo kende hoogte- en dieptepunten, zo overleefde zij een brand en een politie-inval en raakte, onder beleid van een nieuwe directie, de afgelopen jaren in rustiger vaarwater. Maar aan alles komt een einde, dus ook aan deze vaste waarde van het hoofdstedelijke uitgaansleven, want Mazzo houdt op aan de Rozengracht.

Wie nu nog van de laatste weken van club Mazzo wil genieten, moet snel zijn. Op 26 september a.s. zal Mazzo definitief de deuren haar sluiten. Om deze historische gebeurtenis niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft Mazzo een bijzonder afscheidsprogramma samengesteld. Nog een keer zullen vele top dj’s hun kunsten vertonen tijdens de laatste weken van club Mazzo op de Rozengracht. Samen met het publiek zullen ze er een gedenkwaardige gebeurtenis van maken. Het is nog onduidelijk op welke wijze Mazzo als een Feniks uit haar as zal herrijzen.

Enkele high lights uit de programmering van de komende tijd: Zondag 5 sept. "Paleis soestdijk" (mazzo/more)- Vrijdag 10 Sept. "Border community" (James Holden) - Zaterdag 11 Sept. "Off The Record" o.a. Steve Rachmad, Cellie- Vrijdag 17 Sept: "Mono" o.a. Bart skills - 25 sept "Earth" o.a. Per. En natuurlijk nog een aantal verrassende avonden om club Mazzo in stijl te sluiten.

Mazzo
Rozengracht 114
Amsterdam, Nederland
http://www.mazzo.nl/

Events