Ellen Allien (D, WWW.ELLENALLIEN.DE)
De keizerin van de Berlijnse clubscene, onze favoriete Berlinette, keert na twee albums en een triomftocht door Europa's hotspots terug met een nieuw album dat de veelzeggende titel "Thrills" draagt. Niet bang om flink te experimenteren produceert de baas van het ultrahippe BPitch Control fluks de ene na de andere bom vol electroïde brekebeenbeats, zowel in de studio als achter de draaitafels.

Smash TV (D, LIVE, WWW.BPITCHCONTROL.DE)
Berlijnse electro die niet uit Berlijn komt - 't komt in orde als het aan Smash TV ligt. Holger Zilske en Michael Schmidt laten de speakerboxen kraken met diep grommende bassen over stompende technobeats, hoewel het er op hun tweede album "Bits for Breakfast" ook subtieler aan toe kan gaan. "Electech met vocoderreferenties van de oude school", zoals ze het zelf noemen.

Ed & Kim (B, WWW.EDENKIM.BE)Switch-residents sinds 1876, met een speciale voorliefde voor dikke gebroken beats. Met deze pioniers van de Belgische nu-skool breaks in de huis krijg je alles voor je kiezen van dubby discogrooves tot ijskoude electroclash, zie ook hun residencies op Eazy Fuck en Klank en het genoemde programma op StuBru.

Voor 00:00 uur 6 euro entree.

Location

Petrol
d'Herbouvillekaai 21
Antwerpen, België

Lineup

http://www.5voor12.be/petrol