instant techno 29-01-2005

Zaterdag 29 januari zal de vierde editie van Instant Techno plaatsvinden in Huis de Beurs te Groningen. De afgelopen edities vonden plaats in Club29 en waren met optredens van onder andere Floornoiz, Verdine Bel, dj Error, Invite en Greg Martini een groot succes. Voor deze editie is gekozen voor Huis De Beurs, een stijlvolle locatie van meer dan 200 jaar oud. Het gebouw diende vroeger als concertgebouw en zelfs als bioscoop. De organisatie van Instant Techno is blij gebruik te mogen maken van deze unieke plek en heeft daarom een vooruitstrevende line-up neergezet. Op deze speciale editie zullen twee live-acts en twee dj’s zorgen voor een techno-avond zoals techno bedoeld is.

Motio & E-Contact, oftewel Remco van Dijk en Eelco Augustijn, finalisten van de Grote Prijs van Nederland in de categorie dance, zijn geen onbekenden in Groningen. Regelmatig geven zij een klassieke techno-set. Daarbij maken ze uitsluitend gebruik van hardware.
Remco en Eelco zijn beiden begonnen als dj, en kwamen elkaar voor het eerst tegen in 1998. Twee jaar later begonnen zij met het produceren van hun eigen nummers waarmee ze hun live-acts vullen.
“Een goed geproduceerde sound die vet uit de speakers knalt” en ”Een techno live act met veel funk en vette sounds” wordt over hun live-act gezegd. De enige kritiek die ze bij de Grote Prijs van Nederland hebben gekregen, is dat hun muziek af en toe iets te eentonig is. De afgelopen tijd hebben ze hier goed aan gewerkt.

De tweede live-act van de avond is DPI, oftewel Direct Positive Influence. DPI bestaat uit Andries Rhebergen en Pieter van der Vegt. Met hun live-act stonden zij om het verleden al in de line-up met Alexander Kowalski, Bart Skils, The Youngsters, Jamie Anderson en Don Diablo.
Je zou het misschien niet zeggen, maar hun roots liggen in de hiphop. Andries draaide als dj op hiphop feesten waar hij Pieter tegenkwam die toen bezig was als producer. Na een aantal bezoeken aan house-feesten, kwam Andries tot de ontdekking dat techno toch meer zijn ding was. Hij draaide onder de naam Section5 samen met zijn broer, Harm Rhebergen, op plaatselijke feestjes.
Andries en Pieter besloten vervolgens om samen te gaan produceren onder de naam DPI. Afgelopen jaar maakten zij een remix voor Marzz en deze verdween in de platenkoffer van vele grote djs. Dit voorjaar komt hun eerste plaat uit op het label Detox.
De muziek die zij ten gehore brengen varieert van house tot stampende techno met elektro en acid invloeden. Een live-act met veel energie die knalt!

De avond zal geopend worden door Wesz. Deze jonge Groninger stond al een keer eerder op Instant Techno en is geen onbekende meer in de dance-scene. Sinds twee jaar is hij betrokken bij het Groningse Simplon waar hij ook op regelmatige basis draait en feestjes organiseert. In het verleden draaide Wesz onder meer met John Thomas, Mark Broom en Damian Keane om maar een paar te noemen. Wesz verkent de grenzen van de techno in zijn sets en zal de avond ongetwijfeld goed opwarmen.
Resident-dj en organisator van Instant Techno, Sounder, gaat de avond in stijl afsluiten. Sounder is zowel als organisator als dj zeer breed georiƫnteerd. Zijn voorliefde voor een keur aan muziekstijlen is duidelijk terug te horen in zijn energieke en dansbare technosets.
De visuals zullen worden verzorgd door Lwin, die al eerder op spectaculaire wijze de beelden verzorgde op Technotica en Subsonik.

Location

Huis de Beurs

Groningen, Nederland

Lineup

http://www.instanttechno.com
http://www.groteprijs.nl/bandpagina?id=644
http://www.directpositiveinfluence.com
http://www.technodjs.nl
http://www.djsounder.com