basic grooves 10-02-2005

De ongekroonde koning van de minimal, uitgesproken in een adem met de term Klik Haus is deze Duitser toch wel weer een sensatie in Atak die gehoord en gezien moet worden. Deze heerlijke, minimale en bijzonder frisse stroming grijpt al een tijdje wild om zich heen in de dance scene, op zoek naar z'n plek. Tobi Neumann gaat ons nu even vertellen waar dat gaat zijn; je klikt het, je maakt het (mee in Atak)!

Visueel zal de avond ondersteund worden door The C-Men, het opstarten zal gebeuren met een Spacebar verantwoorde set van Southern Depot en daartussen zal Skabber het vuurtje verder opstoken voor Tobi.

Tobi Neumann is vanaf 1980 actief in een aantal bandjes en beland vervolgens in het vak van geluidstechnicus vanaf 1987, tevens het moment dat hij begint met het produceren van filmmuziek en optreedt als producer van verschillende bands. In 1996 maakt hij de stap om Dj te worden, na een bezoek aan de Love Parade een jaar eerder. Hij heeft vele optredens in de grotere clubs van Duitsland en heeft daarnaast een residency in de Muffathalle in Munchen en komt in contact met wat later ‘Chicks on Speed' zal gaan heten.

Het jaar 1998 markeert het begin van de ‘Flokati House Club'-feesten in Ultraschall waar Tobi resident wordt. Hij wordt veel gevraagd voor producties en remixwerk, onder andere voor ‘Chicks on Speed', Dj Hell en het Disko-B Label. In 1999 komt hij voor het eerst in aanraking met Sven Vath's Cocoon op Ibiza, draait er in het beroemde Amnesia en Space en produceert vervolgens bij Cocoon voor Sven Vath, Ricardo Villalobos en vele anderen

Omstreeks 2000 komt Tobi Neumann in de hitlijsten met de hit van ‘Chicks on Speed' genaamd ‘Kaltes Klares Wasser'. Nadat hij verhuisd is naar Berlijn treedt hij aan op alle grote festivals en wordt genomineerd voor de beste remixen en de beste producties tijdens de Duitse Dance Awards. Daarnaast krijgt hij een award voor ‘Kaltes Klares Wasser' voor de best verkopende vinyl. 2002 brengt meer productie opdrachten voor Tobias. ‘Golden Boy with Miss Kittin' en ‘Chick on Speed' zijn z'n voornaamste klanten. Hij remixed Sven Vath's ‘Mindgames' Daarnaast is hij nog altijd resident in de Monza in Frankfurt en Flokati in Munchen.

Location

Atak
Noorderhagen 12
Enschede, Country object (1)

Lineup

http://www.basicgrooves.nl
http://www.atak.nl
http://www.cocoon.net
http://www.skabber.nl
http://www.thecmen.com
http://3voor12.vpro.nl/3voor12/groups/index.jsp?groups=18160005

Comments

  • VJ Mile

    VJ Mile

    3 January 2005

    Zolang ik nog nergens hoef te draaien.. sign me in :D

Comments are closed