Niemand minder dan Karl Bartos, wereldberoemd geworden door de Duitse elektronische groep Kraftwerk, komt met een unieke show naar de Boerderij. Hij speelt naast nummers van Kraftwerk ook nieuw werk. Hij treedt samen op met een VJ-kunstenaar en toetsenist. Bartos werd natuurlijk bekend van zijn werk voor Kraftwerk, maar hielp ook vele andere artiesten met hun carrière. Hij was een van de pioniers van de elektronische muziek en zorgde dat deze muziekstijl internationaal op de kaart kwam te staan

Als medeschrijver van bekende Kraftwerk-titels als The Robots, The Model, Pocket Calculator en Tour de France, legde Karl Bartos de basis voor het wereldwijde succes van de Duitse technopop. Bartos behoort hierdoor tot een van de weinige Duitse popidolen die wereldwijd nog steeds hoog in aanzien staan. Als drummer en keyboardspeler is Bartos invloed op de unieke Kraftwerk-sound erg belangrijk geweest. Daarnaast heeft hij veel ander bands beïnvloed zoals New Order, Depeche Mode, Daft Punk. Na Kraftwerk te hebben verlaten, kreeg hij wereldwijd succes als schrijver en producer. Hij werkte toen samen met o.a. OMD (Andy McCluskey) en Electronic (Bernard Sumner / Johnny Marr), The Mobile Homes (Sweden) en Anthony Rother.

De reacties op een verassingoptreden als DJ in 1999 tijdens het Kickzone-Festival in Cologne, waren zo lovend dat dit de start inluidde voor nieuwe live-plannen. Naast de bekende Kraftwerk titels, brengt Bartos ook nummers van Kraftwerk ten gehore die speciaal voor de live-optredens digitaal zijn bewerkt. Tijdens deze liveshow wordt Bartos vergezeld door een toetsenist en de VJ Karsten Binar. Binar verzorgt de bekende Kraftwerk videoshow.

Na het optreden zal DJ Dion nog een dj-set geven. Dion is een van de resident DJ's van het Electronation team. Hoewel hij zich niet specifiek bindt aan een bepaalde stroming, blijft hij wel trouw aan de underground muziek. Hij richt zich vooral op electro en electroclash. Grootste invloeden komen voort uit de vroege 80's, synthesizer pop, progressive en 80's electro.

Location

Boerderij
Amerikaweg 145
Zoetermeer, Nederland

Lineup

http://www.boerderij.org