Technotica

Mastertraxx is een nieuw label voor de echte technopurist. Oprichter is de Britse dj-producer Mike Humphries (echte naam: Mike Humphries). Lees zijn discografie en je weet eingelijk al genoeg. Platen op Frank de Wolf’s 2 Thumbs, Planet Rhythm en Bush Records, remixes voor The Advent en Aphrohead (aka Felix da Housecat), we hebben het over techno en techhouse van de oude stempel. Als je dan ook nog weet dat Humphries zelf werd geremixed door Joey Beltram, Adam Beyer en Marco Bailey, kun je alleen nog maar je agenda trekken. Technotica heeft vanavond weer het neusje van de zalm in huis gehaald.
Ook Ben Long, de helft van het eveneens Britse duo Space DJz, heeft met releases op Reload, Nova Mute en Soma een indrukwekkende staat van dienst. Samen met Jamie Bissmire creëert hij een geheel eigen technosound met hiphopinvloeden. Achter de decks schijnt het duo een lust voor oog en oor te zijn. Maar in zijn eentje lukt het Long ongetwijfeld ook om Simplon op zijn grondvesten te doen schudden.
Bas Mooy vertegenwoordigt vanavond de Nederlandse technoscene. Dat is hem wel toevertrouwd. Want de underground techno-dj/producer, organisator en labelbaas (van Audio Assault) uit Rotterdam heeft niet alleen een aantal hele vette platen gemaakt, hij heeft ook in diverse clubs in Nederland techno-events opgezet. En laat hij nou toevallig ook een track van Mike Humphries geremixed hebben.
De connecties gaan in de bovenzaal verder. De recente 12” van Dj-producer Ritzi Lee werd namelijk weer geremixed door Jamie Bissmire van Space DJz. Op zijn eigen manier, welteverstaan, en dat is uptempo en funky.

Location

Simplon
Boterdiep 69
Groningen, Nederland

http://www.zapclub.nl

Comments

  • Wesz

    28 September 2004

    jeuh!!!

    heb hier zin in… sinds juli niet meer gedraaid in Simplon dus kan eigenlijk niet wachten &)

Comments are closed