basement jaxx

Met debuutalbum Remedy werden ze dé danssensatie van 1999. Het Londense duo scoorde wereldhits met Red Alert en Rendez-Vous. Na de opvolger Rooty is er nu Kish Kash. Geflipte samples, elektronische funk, opgefokte synthesizers en latin-grooves. Dat zoveel chaos toch nog dansbaar is merk je zelf op 23 juni, want dan staat Basment Jaxx op het podium van Nighttown!

Het producersduo Felix Buxton en Simon Radcliffe is verantwoordelijk voor het geluid van Basement Jaxx. Na Remedy zijn de heren vooral songtechnisch met sprongen vooruit gegaan op Kish Kash. Onder de laag geschreeuw en gebonk schuilen prima popsongs. En dan is het natuurlijk extra leuk met gastvocalisten. Meteen maar een heel album vol, want Felix en Simon kunnen zelf absoluut niet zingen. Zo horen we Siouxsie Sioux, van Siouxsie & The Banshees, als een soort Miss Kittin in Cish Cash en Dizzee Rascal, één van de hipste underground rappers van het moment, in Lucky Star. En wie had gedacht dat N’Sync’s JC Chasez als een soort Prince zou kunnen schitteren in Plug It In?

Basement Jaxx brengt Kish Kash en ander materiaal op 23 juni live in Nighttown. Het wordt een enorme achtbaan met een stuk of veertig loopings en kurkentrekkers. Bijna nergens wordt het rustig. Zelfs op de meest downtempo momenten schuilt ergens een soort opgekropte hyperactiviteit. Verwacht dan ook op de raarste momenten een geluidsexplosie!

Location

Nighttown
Westkruiskade 26-28
Rotterdam, Nederland

www.nighttown.nl / www.basementjax.co.uk